Potvrđena optužnica protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg tužilaštva protiv vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Aleksića, optuženog da za više silovanja i nedozvoljenih polnih radnji.
Potvrđena optužnica protiv  vlasnika škole glume Miroslava Aleksića
Foto: 021.rs
Viši sud uskoro bi trebalo i da zakaže pripremno ročište čime bi otpočelo suđenje posle pola godine od Aleksićevog hapšenja, piše portal Nova.rs.
 
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu na sednici veća održanoj dana 29. juna 2021. godine donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih dela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, navodi se u saopštenju.
 
"Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbe", navodi Viši sud.
 
Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja. Javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru.
 
Optužnica protiv Aleksića podignuta je 21. aprila, a njemu je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih, navedeno je tada u saopštenju tužilaštva.
  • Mbape

    01.07.2021 14:55
    A kada će doći Palma na red?!
  • jaca

    01.07.2021 14:48
    Jos jagodinski funkcioner pa redom. Izgleda da je ova vlast puna ovakvih stručnjaka....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.