Vojnik na Pešteru nije preminuo od srčanog udara, očekuju se rezultati toksikologije

Nalaz obdukcije tela starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, koji je nastradao prilikom priprema za vojnu vežbu "Munjevit udar" na Pešteru, pokazao je da vojnik nije preminuo od srčanog udara.
Kako je objavio portal Nova.rs, u narednim danima očekuju se rezultati toksikologije, gde će biti utvrđeno da li je nastradao usled gušenja, odnosno trovanja gasom nakon što se aktivirao protivpožarni sistem u oklopnom vozilu.
 
"Smrt vojnika Stojkovića nije nastupila zato što mu je ‘naglo pozlilo’ kao što je to navelo Ministarstvo odbrane u svom zvaničnom saopštenju prošle nedelje, a tvrdnje koje ovih dana provejavaju u javnost, da je Stojković preminuo usled gušenja, tuđom krivicom, počinju da imaju sve veće utemeljenje, što je potvrdio i obdukcioni nalaz čije smo detalje saznali", navodi portal.
 
Kobnog dana, prema saznanjima portala Nova.rs, u Stojkovićevom oklopnom vozilu se aktivirao protivpožarni sistem usled visokih temperatura, budući da je tog dana na Pešteru bilo izmereno 43 stepena, a pored njega je dejstvovao tenk i aktivirana su druga sredstva.
 
"On je radio vezom dojavio svojim nadređenima u kakvoj se sitaciji našao, ali mu je naređeno da vozi još 60 metera, što je on i učinio. Vozilo se ispunilo gasom, a kako smo saznali, onesvestio se čak i vozač. Ipak, svi su uspeli da se spasu, Stojković je izveo ljude iz vozila, ali za njega, nažalost, nije bilo spasa", navodi ovaj portal.
 
Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je predistražni postupak, ispitujući okolnosti pod kojima je stariji vodnik Dejan Stojković preminuo 24. juna, tokom izvođenja vojne vežbe na Pešteru.
 
Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je Stojkoviću iznenada pozlilo, ali je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao da je Stojković poginuo jer se zbog ekstremno visoke temperature aktivirao sistem za gašenje požara u borbenom vozilu.
  • Rodoljub

    03.07.2021 16:08
    Okupacija Srbije
    Stvaranje srpske vojske je jedino i pravo, a ovo što nam lašno nameću pod imenom ,,Vojska Srbije,, nigde veze nema sa Srbijom. Za krst Časni i slobodu zlatnu. Aj zdravo!
  • Švejk

    03.07.2021 15:35
    Bitna razlika
    Služio sam vojsku u JNA pre mnogo godina. I tada su se održavale združene vežbe i manevri, ali se od toga nije pravio cirkus u cilju promocije genijalnosti najboljih studenata.
  • Maskirna maska

    03.07.2021 14:56
    Lazi, lazi, me
    Ovde je laz postala jedina realnost. I kad je nesto ocigledno, laze se i maze. Jeste desavaju se nesrece, jeste vezba zakazana, sve je to OK. A zasto se mora lagati, ako je samo nesreca? Ili se laze da se nesto sakrije, I onda se strucnjaci na TV pitaju zasto narod ne veruje njima, zasto se npr ne pelcuje i sl. Za razliku od one narodne, laz ima ovde i duge noge i velike zube i jak stisak.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.