Preradović: Ono što ministarka Kisić Tepavčević sada radi je tragikomedija

Novinar NIN-a Zoran Preradović ocenio je da je "tragikomedija" ono što ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević radi nakon objavljivanja izveštaja "Zaboravljena deca Srbije".
"Sad ona ide sa kamerama i mi dobijamo našminkanu, lažnu sliku tih institucija", rekao je on u emisiji Novi dan na N1, govoreći o ministarkinim obilascima ustanova za decu i mlade.
 
Izveštaj o kršenju prava i nehumanom postupanju sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koja su zbrinuta u socijalnim ustanovama u Srbiji, objavila je Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom prošle sedmice.
 
Od tada je Kisić Tepavčević posetila nekoliko ustanova za decu, a Preradović kaže da bi bilo logično da ministarka poseti ustanove koje su pomenute u izveštaju.
 
Dodao je i da se nadležni "nakon gotovo decenijske vlasti" pozivaju na ono što je ostalo iza prethodne vlasti da bi opravdali postojeće stanje.
 
"Dovoljno je to dug period da su neke stvari mogle da se srede", rekao je on.
 
Detaljnije o "turneji" na kojoj je ministarka rada ovih dana čitajte OVDE.
  • F

    05.07.2021 17:58
    F
    Staste glasali to i gledajte!
  • Labud

    05.07.2021 14:47
    Tužno je da su deca ometena u razvoju iskorišćena u političke svrhe. U izveštaju se ne navodi koje institucije su posetili, te ispada da se u svim institucijama deca zlostavljaju. A Kisićkina potemkinova sela su van svakog komentara
  • vladaNS

    05.07.2021 12:40
    ?
    Gospodine Preradoviću, slažem se s vama, ali mala digresija, šta nije tragikomično, neko bi rekao žalosno, u ovoj sns bestragiji od nazovi države!
    Pozdrav iz Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.