Bivši načelnik u MUP-u: Na internetu vreba oko 750.000 pedofila

Potpredsednik beogradskog Instituta za bezbednosni menadžment Saša Živanović izjavio je da na internetu "vreba" oko 750.000 pedofila i da su za "lako nalaženje žrtava" najviše odgovorni roditelji.
Bivši načelnik u MUP-u: Na internetu vreba oko 750.000 pedofila
Foto: Pixabay
Kako je za Politiku rekao Živanović, koji je i bivši načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP Srbije, najveću odgovornost za bezbednost dece na internetu imaju roditelji, onda škola, pa država.
 
Velika greška je, dodao je on, što roditelji otvaraju deci profile na društvenim mrežama i postavljaju njihove fotografije.
 
"Kada roditelji kupe detetu kompjuter, u konfiguraciji sistema treba da podese i naznače da taj kompjuter koristi dete, jer u operativnom sistemu postoje filteri koji neće dozvoliti da prilikom pretraživanja interneta dete dođe do sadržaja koje nije primereno tom uzrastu", naglasio je on.
 
Živanović je ukazao i da roditelji treba da nauče dete da ne odgovara na poruke koje dobije od nepoznatih osoba.
  • Igor

    05.07.2021 12:49
    750 hiljada gde? U Srbiji, celom svetu?
  • khm

    05.07.2021 12:35
    A koliko SNS ima članova?
  • Schmetterling

    05.07.2021 11:43
    malo preveliko deluje cifra
    A jeste sad, svaki osmi stanovnik je pedofil? Ima dosta monstruma po internetu i treba paziti i nauciti decu ne samo da ne odgovaraju vec da odmah prijave roditeljima da im neko salje neprimerene poruke pa da se odmah taj prijavi policiji, ali ovo je preterivanje bas sa tom brojkom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.