Ministarka Popović: Zaštita prava građana prioritet svih državnih organa

Ministarka pravde Maja Popović pozdravila je danas povlačenje predloga za autentično tumačenje pojedinih odredbi tri zakona, ističući da je zaštita prava građana prioritet svim državnim organima.
"Svesni smo izazova sa kojima se suočava celokupan privredni i finansijski sektor, kao i kompletno pravosuđe zbog postojanja masovnih tužbi u bankarskim sporovima. U tom smislu, Ministarstvo pravde je posvećeno radu na Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, čije odredbe treba da dovedu do smanjenja broja tužbi, rasterećenja pojedinih sudova, kao i smanjivanja troškova za Srbiju koji su posledica bankarskih sporova, imajući u vidu da država isplaćuje ogromna sredstva zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku", navela je Popović u pisanoj izjavi.
 
Ona je ukazala da će istovremeno, navedenim izmenama i dopunama ZPP svi građani moći da ostvare svoja prava pred sudovima u Srbiji za znatno kraći vremenski period i sa znatno nižim troškovima postupka.
 
Takođe, one imaju za cilj i sprečavanje procesnih zloupotreba i usklađene su sa pravom Evropske unije, dodala je Popović.
 
Tri poslanika Skupštine Srbije, koja su podnela predlog za autentično tumačenje pojedinih odredbi tri zakona koja se vezuju za postupke zbog tzv. bankarskih predmeta, povukli su svoj predlog, nakon velikog pritiska javnosti i advokature, koja je danas obustavila rad.
  • Adv

    06.07.2021 07:03
    @ Rajo
    Za bednu nadoknadu se žalite, na svakom rešenju stoji rok za žalbu.
  • Savka

    05.07.2021 22:49
    Tko ce zastiti staricu od 84 god
    mene za jedan predmet jedan dogadjaj peta godina u sudu.Kreni promeni svi zaradis e na zrtvama nasilja .
  • Mile rent-a mozak

    05.07.2021 15:12
    U kojoj državi? Pitam za dete da znamo kada bude napuštala ovu vukojebinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija