Sindikalcu iz "Jure" i pored odluke inspekcije nije dozvoljeno da se vrati na posao

Predstavniku Samostalnog sindikata fabrike "Jura" u Leskovcu obezbeđenje ne dozvoljava da se vrati na posao nasuprot odluke inspekcije.
Radniku "Jure" Predragu Stojanoviću koji je, kako tvrdi, dobio otkaz zbog svog sindikalnog angažmana i ukazivanja na uslove rada u fabrici, jutros u 6 časova obezbeđenje nije dozvolilo ulaz na radno mesto.
 
Inspekcija Ministarstva rada naložila je Stojanovićevo vraćanje na posao, na radno mesto na kojem je bio do otkaza. 
 
Kako Stojanović tvrdi, otkaz je usledio zbog njegovog ukazivanja na uslove rada u kojima su zaposleni u "Juri" radili u vreme najveće stope zaraženih od korona virusa u Leskovcu, a pritom morali da odlaze na posao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.