Skupština potvrdila sporazume o zajmovima

Skupština Srbije potvrdila je danas više sporazuma o zajmovima, a ukupna vrednost svih sporazuma je 768,8 miliona evra.
Skupština potvrdila sporazume o zajmovima
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Oni su, kaže ministar finansija Siniša Mali, ključni za dalji ubrzani rast i razvoj ekonomije. Sredstva će biti upotrebljena za dalju izgradnju  saobraćajne infrastrukture, unapređenje životne sredine i unapređenje javnog sektora u Srbiji.
 
Ministar je u parlamentu juče predstavio Zakon o potvrđivanju ugovora o kreditu između Francuske agencije za razvoj i Srbije za realizaciju programa urbane sredine otporne na klimatske promene, kao i ugovor sa francuskom agencijom za projekat modernizacije železničkog sektora.
 
Govoreći o Predlogu zakona koji se odnosi na projekat integrisanog razvoja koridora reke Save i Drine, taj sporazum je, kaže Mali, vredan 78,2 miliona evra i ideja je da se kroz sporazum saniraju nasipi na svim prioritetnim područjima duž koridora reke Save.
 
"Obnova nasipa na Kolubari koji štiti Obrenovac, nasipa na Novom Beogradu, podrška za unapređenje lučne infrastrukture u Sremskoj Mitrovici, planiranje i razvoj turizma na koridorima Save i Drine, uključujući i projektovanje master plana za nautički turizam i eko turizam", rekao je Mali.
 
Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju finansijskog ugovora za izgradnju gasnog interkonektora od Niša do bugarske granice, između Srbije i Evropske investicione banke. Mali je govorio i o Zakonu o potvrđivanju ugovora o finansiranju izgradnje Moravskog koridora, a ukupna vrednost je 431,6 miliona evra.
 
"Moravski koridor će biti prvi digitalni autoput", naveo je Mali. On je poručio da će Moravski koridor dužine 112 kilometara biti gotov do 2024. godine.
 
Skupština izabrala predsednike sudova
 
Skupština Srbije izabrala je danas predsednika sudova u Beogradu, Kragujevcu i Pančevu.
 
Za predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu izabran je sudija Aleksandar Blanuša, za predsednika Višeg suda u Pančevu sudija Milica Gavrančić i za predsednika Privrednog suda u Beogradu sudija Vrhovnog kasacionog suda Jovan Jovanović.
  • Boki

    08.07.2021 02:17
    Sve isto, decenijama,vekovima
    Ovde nema komentara...ćutite...a zadužuju vam čukun unuke...!
    Palite se tamo na dnevne budalaštine...
    Bre, ej, još skoro milijarda evra u ovaj partijski bunar bez dna...
  • L

    07.07.2021 22:57
    Dug
    Pa ovi se samo zadužuju. To jedino znaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.