Vučić poručio sportistkinjama da igraju protiv Kosova na Olimpijskim igrama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je sportiste i članove Olimpijskog tima Srbije koji će nastupati na igrama u Tokiju.
Vučić poručio sportistkinjama da igraju protiv Kosova na Olimpijskim igrama
Foto: 021.rs
On je tom prilikom poručio džudistkinjama i tekvondistkinjama da slobodno nastupaju protiv takmičarki sa Kosova.
 
"Milice i Marice, pošto ćete imati u konkurenciji takmičarke sa takozvanog Kosova, ne brinite ništa. Vi se bavite sportom. Pobeđivale ili gubile, ne brinite, bićemo uz vas. Samo radite svoj posao i ništa drugo. Mi vas nećemo terati na političke akte ili bilo šta, navijaćemo za vas i volećemo vas i od vas nećemo tražiti ništa. Ni da napuštate postolja ni da ne učestvujete, mi političari ćemo se baviti time", rekao je Vučić.
 
Vučić je u zgradi Predsedništva uručio državnu zastavu vaterpolisti Filipu Filipoviću, koji je određen da nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara (OI), i zahvalio svim sportistima za veliki trud koji su uložili u predstavljanju svog naroda i države.
 
"I pored starog pravila da je važno učestvovati, mi se nadamo uspehu i medaljama, gde god i koliko god to da bude", rekao je on.
 
Vučić je podsetio da je Srbija na OI osvojila tri, u Londonu četiri a u Riju osam medalja.
 
"Ne smem da vam kažem, ali ovaj put se nadamo i više. Svakoj medalji ćemo se radovati beskrajno, jer ste vi ponos Srbije i uzor mladima", rekao je Vučić i najavio da će država biti tu da pomogne koliko može, a da će nagrade, uz ekonomsko napredovanje zemlje, biti sve veće.
  • Лиманац

    10.07.2021 15:39
    Косово и Метохија је Србија.
    Ако не треба гледати политику у спорту, зашто се репрезентација косметских Албанаца такмичи заједно са репрезентацијама држава? Не треба да се игра против њих.
  • Tanja

    10.07.2021 11:05
    Aa
    Sportisti su ponos Srbije i uzor mladim ljudima. Deca treba da se ugledaju na njih, mogu dosta toga da nauče. Oni su simbol poštenja, časti, borbenosti, odanosti. Naučili su nas kako se voli domovina i da je borba za nju pitanje časti i prestiža.
  • Mladen

    10.07.2021 10:40
    Racionalno razmisljanje. Samo bi sportisti imali stetu ako bi odbili da igraju protiv nekog iz tzv. Kosova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.