Odloženo suđenje za "Jovanjicu", spajaju se dva predmeta

Suđenje za "Jovanjicu 1" ponovo je odloženo, kako N1 nezvanično saznaje, zbog spajanja sa predmetom "Jovanjica 2".
Prvooptuženi u ovom postupku je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica", na kom je pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi.
 
Zora Dobričanin Nikodinović, jedna od branilaca prvookrivljenog u ovom postupku Predraga Koluvije, rekla je za N1 da je obaveštenje da se iz ovog razloga odlaže suđenje dobila juče ujutru.
 
Niko od novinara koji su u utorak došli da prate suđenje nije o ovome obavešten, samo im je uoči početka suđenja potvrđeno od portparolke Višeg suda da je ročište prezakazano za 19. avgust.
 
Suđenje za "Jovanjicu 1" traje od oktobra 2020. godine, a optužnica u ovom postupku, kao i u "Jovanjici 2", označava Predraga Koluviju, kao organizatora kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila i stavljala u promet opojne droge.
 
Glavni pretres u ovom postupku započet je u junu, ali je prekinut, jer sudsko veće nije želelo da nastavi sa izvođenjem dokaza, zbog toga što se čeka odluka o spajanju dva predmeta "Jovanjica" jedan i dva.
 
To je i bio argument advokatima okrivljenih da tokom prošlog ročišta traže za svoje klijente ukidanje pritvora, jer kako su naveli trpe zbog drugog postupka sa kojim nemaju veze.
 
Međutim, sudsko veće to nije prihvatilo.
 
Predlog o spajanju dva predmeta ranije je predložio zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, kako bi proces suđenja bio brži i efikasniji, i kako bi se izbegla opstrukcija, podseća N1. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.