Brnabić: Sednica Kriznog štaba verovatno sutra, lekari veoma zabrinuti

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će verovatno u utorak biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.
Brnabić: Sednica Kriznog štaba verovatno sutra, lekari veoma zabrinuti
Foto: 021.rs
"Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbeznednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih", rekla je Brnabić za TV Pink.
 
U petak sam imala sastanak sa našim nacionalnim telom za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav.
 
Brnabić je rekla da ona, kao predstavnica izvršne vlasti, ne učestvuje u međustranačkom dijalogu, ali je istakla da Vlada Srbije čini sve da se primene preporuke ODIHR kada je reč o izbornom procesu.
 
Nama je u interesu da dijalog bude uspešan i da Vlada dobije pohvale za ono što smo uradili u smislu ODIHR preporuka, objasnila je Brnabić, koja smatra da je i 2020. godine bila fer izborna utakmica, "bolja nego kada su marinike, đilasi i jeremići bili na vlasti".
 
"Jaka i stabilna Srbija, nažalost, ne odgovara mnogima", ukazala je Brnabić i napomenula da su brojne rezolucije deo jedne dobro osmišljene priče koja se usmerava spolja i iznutra kako bi se Srbija uzdrmala i poljuljala.
 
"Naše je, da uprkos tim pritiscima, nastavimo da radimo, ne gubimo fokus, ne nasedamo na provokacije i nastavimo da radimo na snaženju regiona. Nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona", poručila je Brnabić.
 
Iako neke naše kolege iz regiona imaju svoju ulogu u destabilizaciji Srbije, ona poručuje da mi moramo da budemo pametniji, pružimo ruku, ne nasedamo na provokacije i gradimo stabilan region.
 
Užasni su pritisci, opisala je Brnabić i dodala da mediji nisu baš obratili pažnju na izjavu Aljbina Kurtija da je ono što se dogodilo u Srebrenici najgori zločin od kraja Prvog svetskog rata.
 
"Moja je želja, da bude potpuno jasno svima - drugačija budućnost. Ne da pričamo o prošlosti, već šta sve zajedno možemo da uradimo da bi ovaj region bio jedan od najprosperitetnijih regiona Evrope", rekla je Brnabić.
 
Ne kažem da su svi protiv Srbije, apsolutno to ne kažem. Nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Mađarskom, istakla je ona i dodala da toga ne bi bilo bez uloge Aleksandra Vučića, koji je trasirao put drugačijoj saradnji u regionu.
 
Do kraja septembra krećemo u izgradnju autoputa mira, od Niša do Drača, najavila je Brnabić.
 
Upitana o izjavi potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da "mu se ne sviđa tonalitet" iz Srbije, ona je odgovorila da mu se sviđao tonalitet kada su se čuli telefonom i kada su bile potrebne vakcine.
 
Ako mu se ne sviđa tonalitet, probaću da otpevam nešto sledeći put, ironično je odgovorila Brnabić i naglasila da nju interesuju dve stvari - položaj srpskog naroda i zajednički regionalni projekti.
 
Do kraja godine završavamo deonicu do Požege, nastavljamo ka Boljarima, jer mi mislimo da putevi spajaju, zaključiča je Brnabić.
  • mosh

    13.07.2021 00:03
    ljudi, sta radite jos u ovoj zemlji sa ovom bagrom?? proverim vesti jednom u 2 meseca, i sve je gore...

    Narod koji ih bira jos gori, ne zavaravajte se da ima mesta nekim promenama, SNS je valjano izucio demokratiju..
  • Triceratops

    12.07.2021 18:19
    I ja sam veoma zabrinut - sto jos uvek zivim ovde.
  • Zamenik zamenika

    12.07.2021 16:29
    Nejasno
    Izjave su Vam malo konfuzne i protivrečne. Sklonite se u hladovinu, jako je Sunce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.