Janković (KCS): Na početku smo novog talasa epidemije

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković smatra da su lekari potpuno saglasni da smo na početku novog talasa epidemije, što sasvim jasno pokazuju brojke prvih pregleda.
Janković (KCS): Na početku smo novog talasa epidemije
Foto: 021.rs
"Poražavajuća je informacija da smo od lidera u regionu, čak i od jednog od lidera u Evropi, postali zemlja koja je na začelju po broju imunizovanih. To će ispostaviti svoju cenu u septembru, a ja verujem i ranije već polovinom avgusta", rekao je Janković za RTS.
 
Ono što njega i sve koji su vodili kovid sistem ovde na jugu jeste kako sačekati taj talas i kako dati precizne informacije i objašnjenja ljudima od kojih očekuju pomoć kako bi taj talas dočekali što je moguće spremnije.
 
"Leto je, ljudi su željni normalnog života, da žive slobodno, većina njih je već na letovanjima. Ono što je problematično je da se većina njih bez ikakve kontrole vraća u Srbiju", upozorio je Janković.
 
Naglasio je da već ima naznaka da se dosta njih, a među njima ima i dece sa ekskurzija, vraćaju zaraženi.
 
Ne postoji apsolutno nikakva šansa da će nas novi talas zaobići, konstatovao je Janković.
  • Savić.

    12.07.2021 14:31
    Trenutno je najveći problem 2000 i nešto građana Indije u Beogradu to je za sada najveći epidemijološki rizik, ali to nije problem za KŠ.
  • Dosta više

    12.07.2021 14:04
    Ljudima je raznoraznih ograničenja i zabrana preko glave. Željni smo koliko-toliko normalnog života. Što znači i odlaska na more. Prošle godine su malobrojni bili te sreće. Odmor u Srbiji je bio skuplji nego na moru. A što se tiče ekskurzija, pa zar one nisu u Srbiji? O Indijcima, Exitu i ostalima neću ni da pričam. Sve može dok to nekima odgovara, a onda će svi da ispaštaju. Dokle više?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.