Potpisan memorandum s Kinom i Emiratima za proizvodnju Sinofarm vakcine u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić potpisala je memorandum o saradnji sa kineskim partnerima kao i sa partnerima iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata (UAE) za proizvodnju kineske vakcine "Sinofarm" u Srbiji.
Potpisan memorandum s Kinom i Emiratima za proizvodnju Sinofarm vakcine u Srbiji
Foto: 021.rs
"Ovo je izuzetno važan dan za Srbiju ali i za čitav region zato što ćemo vakcinu imati ovde bliže, biće nam dostupnija i moći ćemo spremnije da se dalje borimo protiv pandemije korona virusa, a ta borba se nastavlja i u Srbiji i u čitavoj Evropi i svetu", rekla je Brnabić.
 
Ona je podsetila da su prošle godine s Kinom napravljene dve laboratorije za PCR testiranje, a i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postio UAE u martu kada je dogovorio saradnju na izgradnji fabrike vakcina.
 
"Cilj nam je do kraja godine da izgradimo fabriku za proizvodnju vakcina, da paralalno radimo i na punjenju i da do kraja godine imamo 10 miliona doza koje smo ovde napunili", rekla je premijerka.
 
Ona je dodala da je Srbija od Kine kupila četiri miliona vakcina, a da je 200 hiljada doza dobila kao donaciju od kineske vojske. Posebno je zahvalila što su neke količine vakcine isporučene i pre roka.
 
Brnabić je pozvala građane da se vakcinišu i ponovila da je vakcina "Sinofarm" dobra i pouzdana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.