Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Moraju da budu vakcinisani svi u javnim službama

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević uputila je poruku Kriznom štabu pred njihovo sutrašnje zasedanje u kojoj apeluje na veću upotrebu vakcine.
Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Moraju da budu vakcinisani svi u javnim službama
Foto: 021.rs
"Želim da poručim da pod obavezno moraju da budu vakcinisani svi u javnim službama, da vakcinacija zdravstvenih radnika bude obavezna, pošte, banke, škole. Apelujem i na vakcinaciju mladih. Bez vakcine nema nastavka školovanja, fakulteta", rekla je Adžić Vukičević za Nova.rs.
 
"Valjda su svi nakon skoro dve godine života sa ovim virusom shvatili da će i u narednom periodu, ma kako se zvao soj virusa, virus tražiti svoj put da opstane, a to će prvo biti kod nevakcinisanih", navela je direktorka kovid bolnice u Batajnici.
 
Istakla je da, sve dok ima i jednog novoobolelog, treba da budu obavezne maske u zatvorenim prostorima.
 
Podsećamo, premijerka Ana Brnabić najavila je za utorak novu sednicu Kriznog štaba, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.
 
"Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbezbednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih", rekla je Brnabić za TV Pink.
 
U petak je, kako je navela, imala sastanak sa nacionalnim telom za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze.
 
Krizni štab će 1. avgusta dati svoj stav o tome.
  • @Zamenik zamenika

    14.07.2021 14:26
    Istina. Takodje, istina je i ona poznata "moja kuca - moja pravila". Dovoljno je da svaka kuca, svaka ustanova, javna i privatna uvede pravilo da u moju zgradu moze da udje samo vakcinisan, pa ti nemoj, hodaj pasnjacima, tu nista ne moras. U gradu, u zgradama, u njih ne moras da udjes - ali mozes ako pozelis, a to mozes samo vakcinisan. Cudna je demokratija, tako se razlicito ispolji kad je gledas iz raznih uglova... Ne znam sta se ceka, nadlezni?
  • ispravka

    14.07.2021 14:18
    "Istakla je da, sve dok ima i jednog novoobolelog, treba da budu obavezne maske u zatvorenim prostorima"
    Ovo treba da vazi samo za strateski izabrani mali broj objekata od zivotne vaznosti, bolnica i sl. Sve opcione ustanove - soping centri, biskopi, bazeni, kafici, klubovi, vecina marketa hrane i sl - treba da uvedu obaveznu proveru vakcinalnog kartona na ulazu i potpunu slobodu po ulasku. Vakcinisanima maske nisu potrebne, za njih korona vise ne postoji. Vreme je da se podelimo na dve grupe gradjana, na one koji imaju pameti i izabrali su da zive, da im se omoguci slobodan zivot, a primitivce u geto nek se tamo sunjaju i puze pod brnjicama, skrivajuci se od nevidljivog neprijatelja korone i jos goreg vakcine. Dosta terora neobrazovanih primitivaca nad svima!
  • Dragan

    13.07.2021 12:26
    Moram da se vakcinišem ali moram i da potpišem da je eksperiment na moju odgovornost? E, neće da može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija