Lečićev advokatski tim: Odbačaj krivične prijave čekana pravda

Advokatski tim Branislava Lečića oglasio se povodom medijskih napisa da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld.
Kako navode u saopštenju, oni rešenje o odbačaju krivične prijave nisu dobili jer se ono ne dostavlja nikom drugom sem podnosiocu prijave, ali dodaju da će tražiti odobrenje tužilaštva da im bude dostavljeno. 
 
"Ukoliko je medijska informacija tačna, Branislav Lečić, njegova porodica, prijatelji, poslovni saradnici, ali i njegovi advokati, odbačaj krivične prijave doživljavaju kao čekanu pravdu", piše u saopštenju.
 
Oni ocenjuju da su izjave Danijele Štajnfeld kontradiktorne, kao i da medijske informacije "obiluju nelogičnostima". Komentarišu i to što se glumica obratila medijima i što je snimila film o svojoj traumi. 
 
"Punomoćnici Branislava Lečića obaveštavaju javnost da osim dokaza koji su do sada medijski interpretirani – postoje i drugi dokazi koji nepobitno ukazuju na činjenicu da Branisav Lečić sa navodima g-đe Štajnfeld nema ništa i ti dokazi još uvek nisu prezentovani javnosti, ali jesu državnim organima. Među ove dokaze spada i onaj iz kog proističe da se sa audio snimkom, koji je javnosti prezentovan, manipulisalo sečenjem i pakovanjem pre prezentacije", navode i dodaju da postoji još značajnijih dokaza.
 
Više tužilaštvo u Beogradu obrazložilo je odluku o odbacivanju krivične prijave protiv glumca Branislava Lečića koju je protiv njega podnela koleginica Danijela Štajnfeld zbog silovanja. Tužilaštvo u saopštenju navodi da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.
 
Advokat Božo Prelević, koji zastupa Danijelu Štajnfeld navodi da je ta odluka nepravosnažna.
 
"Danijela Štajnfeld ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje", navodi Prelević.
 
Ona je u martu podnela krivičnu prijavu protiv Lečića, koga je optužila da ju je 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.
  • roditelj

    13.07.2021 17:52
    podrska
    Što se nas roditelja tiče spor si već dobila i našu punu podršku. Verujemo ti bez ostatka. Dokazala si odlučnost, hrabrost i doslednost. Ne moraš dalje, sve je već isuviše jasno. Drago naše dete uživaj u životu, niko ti ništa ne zamera, za nas si heroina koja si sve najbolje u životu već uveliko zaslužila.
  • Srbistan

    13.07.2021 17:49
    Neko ima tim advokata a neko radi za 32 crvene ceo mesec.
  • Pišta

    13.07.2021 15:31
    Trojanski konj...
    ... režima, kao što je bio i Šapić

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.