Upozorenje meteorologa: Danas u Srbiji 40 stepeni

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio da danas u Srbiji očekuje veoma toplo vreme s najvišom temperaturom do 40 stepeni Celzijusa.
Upozorenje meteorologa: Danas u Srbiji 40 stepeni
Foto: Pixabay
Zbog vrućine je objavljen i "crveni meteoalarm" za Beograd, Šumadiju, Pomoravlje, Istočnu, Jugoistočnu i Jugozapadnu Srbiju, i Kosovo i Metohiju.
 
Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno, da se treba često informisati i slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - piše na sajtu RHMZS.
 
Služba Hitne pomoći Beograda je pozvala građane da bez preke potrebe ne izlaze napolje kada je temperatura vazduha najviša, između 11 i 17 sati.
 
Danas će u većem delu Srbije vreme biti sunčano i veoma toplo, a na severu i zapadu su od popodneva mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.
 
U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab do umeren jugozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24, u košavskom području do 28, a najviša od 35 do 40 stepeni.
 
U Beogradu će tokom dana biti sunčano i veoma toplo, a uveče je u pojedinim delovima grada moguć pljusak s grmljavinom. Najniža temperatura biće 26, a najviša 38 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija