Bolnice u Srbiji uvode pravilo: Medicinari sa odmora na posao samo uz PCR test o svom trošku

Bolnice u Srbiji počele su da uvode pravilo po kojem zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani ili nisu preležali kovid19, moraju po povratku sa odmora da donesu negativan PCR test.
Bolnice u Srbiji uvode pravilo: Medicinari sa odmora na posao samo uz PCR test o svom trošku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako piše Politika, oni taj test moraju sami da finansiraju. 
 
List u današnjem izdanju navodi da će mera biti na snazi do septembra jer zdravstvene vlasti strahuju da će po povratku iz inostranstva neko uneti virus u bolnicu.
 
"Istovremeno, smatra se da mnogi neće želeti da izdvoje za testiranje 9.000 dinara, da će promeniti svoj stav i da će se ipak odlučiti za cepivo", dodaje Politika.
 
Od ove mere, osim vakcinisanih i onih koji su preležali virus, izuzeti su lekari koji zbog komplikovanog zdravstvenog stanja ne smeju da se vakcinišu ili su primili prvu dozu.
 
Direktor Kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović, rekao je da će zdravstveni radnici koji se ogluše o tu meru morati da idu pred disciplinsku komisiju, kao i da mogu da snose krivičnu odgovornost ako zaraze nekog pacijenta.
  • Ivko

    16.07.2021 10:53
    Obavezno lizanje kasika!
    Hoce li obavezna vakcinacija ukljucivati bradate utajivace poreza u suknjama?
  • KLF

    16.07.2021 09:00
    @Милош

    Ni[ta nije smešnije nego kad se svaki zaošinuti primitivac neoprana dupeta poziva na Teslu, Pupina i Milankovića dok zubima otvara pivo. Ti rode sa njima imaš veze koliko i glista sa rasnim konjima.
  • Pera

    16.07.2021 06:11
    Medicina je zlo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.