FOTO: Stanari beogradskog Bloka 37 dežuraju na gradilištu, Vesić tvrdi da su oni u pravu

Stanari beogradskog Bloka 37 i dalje dežuraju na gradilištu, na kojem je investitor pokušao da nastavi radove na izgradnji objekta, pa je došlo do svađe i guranja sa privatnim obezbeđenjem.
FOTO: Stanari beogradskog Bloka 37 dežuraju na gradilištu, Vesić tvrdi da su oni u pravu
Foto: FoNet
Tokom večeri održan je i protest na kojem su nezadovoljni građani poručili da neće odustati, sve dok ne dobiju garanciju da će radovi biti obustavljeni do postizanja kompromisnog rešenja.
 
Protest je protekao mirno, a tako je bilo i jutros. Kako za N1 kaže upravnik jedne od zgrada u Bloku 37 Aleksandar Angelovski, svi stanari bloka su u pripravnosti.
 
"Od juče posle protesta imali smo naše obezbeđenje, Blok 37 ova poslednja dva dana je u nekoj formi vanrednog stanja, naročito juče kada je došlo do usijanja atmosfere. Koliko vidimo, investitor i dalje pokušava da privatnim obezbeđenjem zaplaši stanare, ali od toga nema ništa“, kazao je Angelovski.
 
 
To je, po njemu, još više podiglo tenzije.
 
"Da se na silu nešto gradi, to nema rezultata. Pogledajte Bulevar Milutina Milankovića, nigde takav objekat se ne gradi na ovoj strani", izjavao je on.
 
 
Angelovski je najavio da će građani nastaviti da dežuraju po smenama i da neće odustati.
 
Inače, na terasama zgrada u bloku, stanari su postavili tranparente sa natpisom: "Nećemo da budemo zazidani" i "Gde si sad Gangula".
 
Vesić: Stanari Bloka 37 su u pravu, ponuda investitoru još uvek stoji
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su građani koji protestuju protiv izgradnje zgrade u novobeogradskom Bloku 37 u potpunosti u pravu i poručio investitoru da još uvek stoji ponuda da ga grad obešteti za ulaganja, prenosi N1.
 
"Moja pozicija nije nimalo laka, investitor ima sve dozvole i ima pravo da gradi. S druge strane, ja mislim da zgradi tog gabarita nije mestu u Bloku 37, jer ona potpuno zatvara sve zgrade tamo", kazao je Vesić za TV Prva.
 
Vesić je rekao da investitor nije trebalo da prekrši dogovor i nastavi radove, već da sačeka odgovor nadležnih na upite građana da li je građevinska dozvola za taj objekat izdata u skladu sa zakonom.
  • realno

    20.08.2021 10:14
    dobro je
    Ugao Bulevara kralja Petra i Rumenačke. za koji mesec će stanari postojeće zgrade moći sunce samo na TV da vide. I ono nesretno drvo što su ostavili će da uvene od betona i manjka sunca
  • Goran

    16.07.2021 16:47
    Inspekcija
    Nisu ni gradjani ni investitori krivi kriva je ispekcija koja je izdala dozvolu i koja slijepo prolazi pored ostali ilegalni objekata koji se grade u svakoj normalnoj drzavi im uzmu dozvolu i kazne. Samo kod nas im jos srede papire
  • Bojan

    16.07.2021 13:47
    Eto sad možete da vidite kako će proći Novi Sad na vodi i slične gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija