Službenik Kosovske agencije za šume uhapšen u vezi sa trovanjem u Dečanu

Službenik Kosovske agencije za šume uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa slučajem trovanja u Dečanu, saopštio je portparol Osnovnog tužilaštva u Peći Škodran Nikči.
Službenik Kosovske agencije za šume uhapšen u vezi sa trovanjem u Dečanu
Foto: Pixabay
"Jedan službenik je zadržan zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja za situaciju u Dečanu", rekao je on za Kohu.
 
Prema zvaničnim podacima, trovanjem u Dečanu zaraženo je preko 1.500 građana, a dve osobe su preminule.
 
Međutim, precizan uzrok koji je doveo do stvaranja vanredne situacije još uvek nije pronađen, prenosi KoSSev.
 
Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj izjavio je u četvrtak da regionalna kompanija za vodosnabdevanje "Hidrodrini" više neće snabdevati tu opštinu pijaćom vodom posle masovnog trovanja.
 
Naveo je i da je Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova ispitivanjima uzoraka utvrdio da je u vodi koja se koristi za piće u toj opštini bilo "nekih bakterija koje mogu biti uzrok trovanja".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija