Suspendovana vaspitačica zbog deteta koje se opeklo supom u vrtiću, roditelji traže da se vrati

Zbog toga što je petogodišnja devojčica zadobila opekotine drugog stepena tokom ručka u niškom vrtiću "Slavuj", iz Predškolske ustanove "Pčelica" kažu da je vaspitačica udaljena sa posla.
Suspendovana vaspitačica zbog deteta koje se opeklo supom u vrtiću, roditelji traže da se vrati
Foto: Pixabay
Kako prenose Južne vesti, protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.
 
Roditelji dece koja pohađaju grupu suspendovane vaspitačice zahtevaju od Uprave da je bez sankcionisanja vrati na posao, jer su, kako navode, prezadovoljni njenim radom, ali i zato što smatraju da je odgovornost i na drugim zaposlenima.
 
Devojčica je zadobila opekotine od supe u vrtiću pre oko mesec dana, a iz Javno predškolske ustanove Pčelica su tada naveli da će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo deteta.
 
Odgovornost zbog tog događaja je pala na vaspitačicu, potvrđuju iz te ustanove. Vaspitačica je, dodaju, udaljena sa rada do okončanja disciplinskog postupka.
 
Međutim, suspendovanje vaspitačice je izazvalo negativne reakcije roditelja, te su oni pre nedelju dana uputili zahtev "Pčelici" da ona bude vraćena na posao.
 
Smatraju da odgovornost nije samo na vaspitaču, već i na osoblju koje preuzima, proba i prosleđuje ručak u vrtiću.
 
Njihov zahtev je, kažu, naišao na ćutanje. Iz Pčelice ni novinarima Južnih vesti nisu odgovorili na pitanja da li je još neko sankcionisan zbog slučaja sa supom, da li je utvrđeno čija je konkretna odgovornost, kao i da li će uvažiti zahtev roditelja. Ono što jesu napomenuli jeste da "bilo kakav pritisak javnosti može da utiče na nesmetano vođenje disciplinskog postupka".
 
Iz Predškolske ustanove su ranije objasnili da postoje protokoli o distribuciji hrane deci i da su oni prekršeni.
  • Bojan

    24.07.2021 11:28
    @Hani

    Znači ideja je da se deci služi odvratna, mlaka supa da ne bi dobili opekotine drugog stepena, to su jedine dve opcije? Kako li brinete o našoj deci oko pipavijih pitanja kada je toliko teško poslužiti im umereno toplu supu...
  • Ja

    23.07.2021 08:49
    Cisto sumnjam da su direktno sa sporeta dali supu deci.
  • Hani

    23.07.2021 08:18
    H
    Igrom slucaja, radim u vrticu i upravo se bavim ishranom. Gotovo jelo, nikada ne sme vrelo da stigne kod dece, uvek se sipa ranije i ceka da se prohladi. Iako se vaspitaci bune, zasto nije vrelo, i komentarisu da dajemo deci mlako. E bas iz ovog razloga!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija