Osumnjičeni da je automobilom udario dečake na Karaburmi pa pobegao braniće se sa slobode

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor za L. G. (38) koji je, kako se sumnja, u nedelju uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece na pešačkom prelazu pa pobegao.
Osumnjičeni da je automobilom udario dečake na Karaburmi pa pobegao braniće se sa slobode
Foto: 021.rs
U daljem toku postupka braniće se sa slobode.
 
Sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.
 
Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.
 
U tužilaštvu kažu da će se sigurno žaliti.
 
Tužilaštvo je prethodno tražilo da se osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, ili uticao na svedoke, jer se branio ćutanjem.
 
U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je vozač napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana. Takođe, tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog krivičnih dela iz oblasti saobraćaja.
 
L. G. je uhapšen u ponedeljak pošto je pobegao sa lica mesta. On se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.
 
Tereti se da je 18. jula oko 20:15 časova upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.
 
U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.), koja su prelazila ulicu u pratnji oca, zadobila teške telesne povrede, dok je otac M. B. zadobio, za sada, lake telesne povrede.
 
U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno-tehničko veštačenje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.  

Teme

udes
  • Vlada

    23.07.2021 00:16
    Gde su sada oni što se bune protiv toga da se ovakvima oduzima vozilo? Da je ostao bez automobila kad je trebalo, jedan dečiji život sada ne bi bio ugašen!
  • Velja

    22.07.2021 14:51
    Ne bi mi on sutra dočekao da se, ne daj Bože, meni/mojoj porodici tako nešto desi. Nema nam spasa dok narod ne uzme stvari u svoje ruke. Na tužilaštvo i sudstvo se ne možemo više osloniti.
  • artist

    22.07.2021 10:21
    Ovo vise nije drzava vec ludnica najgore klase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.