Sutra sednica Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba održaće se sutra, potvrđeno je Tanjugu.
Na sednici će biti razmatrana aktuelna epidemiološka situacija.
 
Stručnjaci su prethodnih dana upozoravali na povećanje broja novozaraženih, kao i na opasnost da u Srbiji zbog slabog odziva na vakcinaciju u septembru dođe do četvrtog talasa.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je najavila da je moguće da na sednici Kriznog štaba na preporuku Stručnog komiteta za imunizaciju bude doneta i odluka o trećoj dozi vakcine.
 
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je juče da je trenutna epidemijska situacija kompleksna i da za mesec dana može biti zabrinjavajuća. On poručuje da je vrlo rizično nevakcinisan čekati delta soj i jesen.
 
Poslednja sednica Kriznog štaba održana je 13. jula kada je članica Kriznog štaba, Darja Kisić Tepavčević, rekla da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, iako je prethodnih dana zabeležen blagi porast obolelih, kao i da je obuhvat vakcinacije nedovoljan.
 
Rekla je i da većina hospitalizovanih nisu vakcinisani, te da je to pokazatelj koliko cepivo zapravo štiti od infekcije i smrtnog ishoda. Kada je u pitanju broj umrlih od kovida19, kako je objasnila, "praktično nije bilo osoba koje su kompletno vakcinisane". Upravo zbog toga, dodala je, najviše reči na sednici je bilo kako da se apeluje na one koji se do sada nisu vakcinisali da to sada i učine.
 
"To nije individualna nego kolektivna odgovornost, jer vakcinacijom štitimo i one koje najviše volimo", rekla je ona.
  • @Milena

    27.07.2021 20:36
    Poštovana sugrađanko, na vaše pitanje imam samo delimičan odgovor - vi lažete, a dokle to stvarno ne znam. Prekinite širiti laži i dezinformacije da "u Izraelu vrište da se kompletno vakcinisani nalaze u teškom stanju".
  • Djuri

    27.07.2021 15:46
    Sumljivo
    Leti Sirenja respiratornih virusa splasnu,vakcina,nevakcina,od jeseni cemo znati koliko vakcine sprecavaju bolest.Sta znaci vecinom nevakcinisani su u bolnici ?55:45 ili 95:5? Sta je ,,Delta soj,, pre mesec ipo vristali ste o britanskom soju,sad se nespominje?Sta god da se desi imacete izgovor tipa: nisu 100% efikasne,novi soj mutiro jer se cela planeta nije vakcinisala iste sekunde itd.Nezna se dal prelezani imaju imunitet (od kojeg soja ?) nista! samo se pravite pametni gospodo iz kriznog!Ja neznam cemu epidemiologija i vakcine,ovo kao srednji vek,Kon vracara.
  • paraziti

    27.07.2021 11:35
    Po njima možeš naviti sat i znati kada je vreme za šta. Predvidivi su i tačno znamo šta im je “sledeći korak”. Programirani su, a sada i ljude hoće da programiraju.
    Izvinte svi moj organizam se tako ne programira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.