Tiodorović: Vakcinisani da imaju pristup svim događajima

Onima koji su vakcinisani treba omogućiti pristup svim kulturnim, muzičkim i sportskim sadržajima, za razliku od onih koji ne prihvataju imunizaciju, smatra dr Branislav Tiodorović.
Tiodorović: Vakcinisani da imaju pristup svim događajima
Foto: 021.rs
On smatra da bi to dosta doprinelo boljoj epidemiološkoj situaciji. Prema njegovom mišljenju, ne treba uvoditi neka restriktivna pravila koja bi stvorila animozitet i neraspoloženje među ljudima, kakvo smo mogli da vidimo ovih dana u nekim državama.
 
"Zalažem se za silu argumenata, a ne za argument sile. Pre svega to pravnici moraju da definišu tako dobro da bude u skladu sa Ustavom i zakonima. Ne možemo da govorimo da su naši zakoni više demokratski od recimo francuskih ili austrijskih. Treba napraviti potez koji ima za cilj zaštitu zdravlja, ali koji je zasnovan na zakonima", objašnjava za Politiku dr Tiodorović.
 
Njegovo mišljenje je da ne bi bilo delotvorno ukoliko bi se sada donele neke rigorozne mere kad je reč o ograničenju okupljanja ljudi. Sada je trenutak da se vakcinišu oni koji to do sada nisu uradili, smatra on.
 
Sa druge strane, epidemiološkinja dr Lela Ilić ima nešto drugačije mišljenje. Ona za Politiku kaže da je najvažnije da se poštuju postojeće mere prevencije. Napominje da nije u koliziji da se donese propis o obaveznoj vakcinaciji za određene kategorije stanovništva jer to omogućava Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
 
"Sada mnogo toga zavisi od činjenice koliko je država spremna da rizikuje i donese neke mere koje možda nisu popularne, zarad zaustavljanja epidemije. Lekari stalno pričaju da treba zabraniti organizovanje većih skupova, ali se i dalje ništa ne menja. Mere se neće poštovati ako ljudi zanju da ih niko ne kontroliše", kaže za Politiku dr Ilić.
 
Kako podseća, samo jedna zaražena osoba ne nekom slavlju može da zarazi sedam drugih, pa svako od njih još sedam i tako unedogled.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.