Uskoro pregovori o novom minimalcu, sindikati će tražiti da bude 40.000 dinara

Član socijalno-ekonomskog saveta ispred Saveza samostalnih sindikata, Duško Vuković, sa predstavnicima Samostalnog sindikata Čačka razgovarao je o predstojećim pregovorima o povećanju minimalca.
Uskoro pregovori o novom minimalcu, sindikati će tražiti da bude 40.000 dinara
Foto: 021.rs
Kako je Vuković istakao za Tanjug, SSSS otpočeo je kampanju pod nazivom "Podigni minimalac", a polazna osnova tog sindikata u pregovorima biće minimalac od 40.000 dinara.
 
"Sredinom avgusta otpočeće pregovori reprezentativnih sindikata, Unije poslodavaca i Vlade Srbije oko iznosa minimalne zarade za 2022. godinu. Naš je stav da iznos minimalne zarade mora da se izjednači sa iznosom minimalne potrošačke korpe. Sam sadržaj minimalne potrošačke korpe ne može da omogući egzistenciju tročlane porodice. Žao nam je što prethodnih godina iznos minimalne zarade nije postignut dogovorom, već jednostranom odlukom Vlade", rekao je za Tanjug Vuković.
 
On je naveo da u proseku iznos potrošačke korpe raste za oko 1.000 dinara na godišnjem nivou, pa minimalna zarada mora biti u skladu sa iznosom minimalne potrošačke korpe u tom trenutku, ali i da je važno da se sa rastom minimalne zarade procentualno povećavaju i zarade zaposlenih u svim sektorima.
 
"Polazna osnova SSSS u pregovorima biće minimalac od 40.000 dinara. Takođe, mi imamo problem da se sa povećanjem minimalca smanjuju zarade ostalih zaposlenih, tako da pregovaramo sa Vladom da se utvrde plate za svaki sektor, da u svakom preduzeću sa rastom minimalne zarade rastu i plate ostalih zaposlenih", rekao je Vuković.
  • Problem

    01.08.2021 22:31
    Jeste
    U drzavnim tkz elitama koji PARAZITARE OVAJ NAROD.....dizu kredite kurce se narodnim parama otimaju provizije uvoze sve i svasta A NITKO U ZATVOR NE IDE JER SVI AMA BAS SVI IMAJU DIO KOLACA.....Narod bjedan isplasen i srecan sto se ne ratuje sa Siptarima i Nato paktom....a i to nas čeka
  • Bane

    30.07.2021 17:34
    Čuj
    Čim sindikat toliko traži znači od toga nema ništa jer se oni nikada i za ništa nisu izborili.
  • Z

    30.07.2021 06:43
    Z
    Pukli smo nacisto kao gradjani! 20% vrte drzavni novac i od nekog vida kriminala ovo ostalo je prezivljavanje ili u kreditima! Ko ima novca za odmore sem onih 20% pomenutih...jedino sapoleni po drzavnim firmana! Onaj ko radi kod privatnika ili je privatnik nema sanse bilo gde da ode! Ja ovde nevidim dace biti bolje! Nikada nije bilo niti ce! Ko ima priliku da pobegne odavde pod hitno da ode a ostali ima da cute dok neumru od sekiracije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.