Vučić: Ukidanje graničnih kontrola između Srbije, Makedonije i Albanije od 2023.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skoplju da je dogovoreno da od 1. januara 2023. budu ukinute granične kontrole između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.
"Mi smo sinoć dali jedan zadatak. Pokušaćemo i daćemo sve od sebe. Nije to lako. Jedan uslov je bio poverenje. Drugi uslov je hoće li naše tri zemlje i naše tri vlade biti u stanju da brzo isporuče rezultate. Hoćemo li moći da prevaziđemo sve slabosti naših administracija. Ako to budemo u stanju – 1. januara 2023. mi nemamo granice između naših zemalja. Imamo ih, ali nema granica za naše građane. Idete od Beograda do Tirane i niko vas ne zaustavlja. I obrnuto", rekao je Vučić na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u Skoplju.
 
Prema njegovim rečima, "to će olakšati kretanje građana i povećati njihovu sigurnost, jer vlasti kad se uvežu u jedan sistem znaju i ko im je organizovani kriminal i ko su ljudi koji su se bavili ne znam kojim poslovima i sve tri zemlje reaguju zajednički i reaguju istovremeno".
 
Vučić je na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju rekao i da se između njega i premijera Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Rame, u poslednje dve godine razvilo iskreno poverenje i da je to ključno za dalje povezivanje, zajednički nastup i napredak tri zemlje.
 
"U poslednje dve godine između nas se razvilo iskreno poverenje u smislu odnosa prema regionu, u smislu odnosa prema Evropi i svetu. Jesmo na evopskom putu, ali nismo ni glupi, ni naivni da verujemo da će neko drugi da radi u korist naših zemalja ukoliko to sami ne budemo činili", rekao je Vučić.
  • Do

    01.08.2021 14:39
    Sada
    Ga su ga na ovome 021 portalu kritikovali ovi sto su za tkz eU zajednicu i protiv srpskog ujedinjenja...DANAS je zavio AUTOGOL jer svaki Srbin nacionalista(u pozitivnom smislu) svoj glas dati nece za stvaranje Velike Albanije ili Sjeverne Turske...šouuu se nastavlja
  • Bili Kid

    30.07.2021 13:46
    @Superstar
    Kraj je odavno tu samo mi precenjujemo sebe i svoje kapacitete. Zar jedan evropski narod/drustvo moze u 70 godina da ima tri autokrate, tri diktatora i 4 promene Ustava?
    Da li taj narod zna sta su, koje su nadleznosti, odgovornosti i kako se grade i odrzavaju institucije Republike?
    Da li narod misli da se Republikom moze upravljati personalno (Vucic, Tito, Milosevic,...) ili institucionalno?
    Vecina naroda ocigledno ne (posledica ne kvalitetnog obrazovanja, naivnosti i ne dovoljnih kapaciteta analiticnosti/mudrosti), e zato i jesmo pred krajem i teritorijalnom i bioloskom!
  • Maki

    29.07.2021 21:45
    @Seuperstar
    Nije on dosao. Ovaj narod ga je doveo. Jedan dobar deo naroda ga podrzava, a ostatak cuti. Dakle, nije kriv on koliko smo krivi mi sto im dopustamo sve ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.