Opozicija o rušenju zgrade na Vračaru: Policija da utvrdi ko su pravi investitori

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka okupili su se ispred zgrade Gradske opštine Vračar u Beogradu zahtevajući ostavku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.
Opozicija o rušenju zgrade na Vračaru: Policija da utvrdi ko su pravi investitori
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Oni traže i ostavku nadležnih u toj opštini koji su odobrili građevinsku dozvolu investitorima u Vidovdanskoj ulici, gde su radnici na gradilištu potkopali temelje susedne zgrade i urušili je.
 
Funkcioner Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov rekao je da 15 dana od urušavanje zgrade u Vidovdanskoj nema odgovora "ko stoji iza investitora sa osnivačkim kapitalom od 1.000 dinara i čiji su računi u blokadi".
 
"Zdrav razum nam govori da ovo nisu pravi investitori, već neki drugi i pozivamo policiju da utvrdi ko su pravi investitori, jer se ovde na Vračaru zna da ne može ni prstom da se mrdne bez dogovora sa Goranom Vesićem", rekao je Samofalov.
 
On je upitao zašto posle 15 dana nisu privedeni odgovorni za urušavanje objekta i pozvao policiju da ispita da li je zgrada namerno srušena, tvrdeći kako se planira izgradnja zgrade sa 16 stanova, umesto šest koliko je imala urušena zgrada.
 
"Nećemo se povući sa platoa ispred opštine Vračar, svake subote ćemo biti ovde do ispunjenja zahteva građana Vračara, a to su ostavka Vesića i svih nadležnih u opštini i privođenje odgovornih", naveo je.
 
Samofalov je novinarima podelo dokument – rešenje o građevinskoj dozvoli investitorima i ko je iz opštine doneo ta rešenja.
 
Dragoslav Šumarac iz pokreta Demokrate Srbije je istakao da svaka najava zakona o legalizaciji, kao što je najnovija predsednika Aleksandra Vučića, znači da će subotom i nedeljom na Vračaru nicati objekti kao pečurke posle kiše.
 
"Na Vračaru više neće biti ni zelene travke, ni drveta. Inspekcija ne radi svoj posao, jer da postoji ne bi se pekao vo na gradilištu", rekao je Šumarac, aludirajući na fotografiju iz Bulevara kralja Aleksandra.
  • Nemanja

    01.08.2021 16:25
    @dijasporac

    Ono kad nisi bot, ali si toliko jadan i dementan da su ti komentari potpuno isti kao botovski.
  • Ni

    01.08.2021 09:15
    Ni
    Ni jednima ni drugima neverujem jer su se svi zajedno pokazali dasu lopovi! Sve bi ja to pohapsio i oduzeo i jednima i drugima imovine! Vreme je da novi ljudi,koji nisu skloni lopovluku preuzmu vlast i pokusaju da sa gradjanima izadju iz ovog zivog blata! Ako i oni neuspeju e onda zbogom i zemljo i narode! Nestacemo kao sto se i predvidja za 30 godina najvise!
  • Dokle pobogu

    01.08.2021 06:10
    Čitam ove nesuvisle komentare u kojima se potencira kako su "za sve krivi bivši"?!? Hajde više, sekto nezajažljiva, devet godina držite sve piluge vlasti, pohapsite i osudite te krivce, i za nas normalne i neopredeljene će tako biti bolje, .....ili zauvek umuknite sa tom floskulom. Ili ste nesposobni, ili lažete da su "krivi bivši". Ne zna se šta je gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.