Vučić: Penzionerima u februaru 20.000 dinara kao poklon od države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u februaru, a najkasnije početkom marta, penzionerima biti uplaćeno po 20.000 dinara.
Vučić: Penzionerima u februaru 20.000 dinara kao poklon od države
Foto: 021.rs
Kako je naveo, za 20.000 dinara penzioneri neće morati da se prijavljuju, a biće isplaćene svima uključujući i poljoprivredne penzionere.
 
"Hoćemo da se penzionerima odužimo, jer su uvek razumeli državu", objasnio je Vučić.
 
On je rekao da će ovaj novac biti uplaćen kao "poklon države", a pre toga će biti značajno povećanje penzije, "više od pet odsto".
 
"Stopa rasta nam je u drugom kvartalu 13,4 odsto, a kada saberete prethodnu i ovu  godinu - imaćemo rast BDP od šest odsto", rekao je Vučić u Dnevniku RTS.
 
Predsednik je najavio da će penzionerima od 20. do 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra, a svi građani će sredinom novembra dobiti po 30 evra. Uoči praznika, između 13. i 15. decembra, svim punoletnim građanima biće isplaćeno još po 20 evra.
 
Najavio je i povećanje minimalca. 
 
"Naša ideja je da minimalac bude 35.012 dinara, više od 300 evra", naveo je predsednik.
  • Ryd

    04.08.2021 13:37
    Hmm..
    To se zove mito...
  • Yasmin

    03.08.2021 21:50
    "Raj bogatih je napravljen od pakla siromasnih" - Viktor Igo
  • nebesky

    03.08.2021 10:16
    Doba korone
    Odakle toliki sufuficit u budžetu za penzionere? Paaa, izgleda da se u doba korone broj penzionera mnogo više smanjio nego što su oni planirali, odnosno prijavili...
    I ostala neisplačena sredstva, a baš se "slučajno" poklopilo sa izborima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.