Vučić 12 puta proglašen za počasnog građanina grada ili opštine

Aleksandar Vučić je u proteklih devet godina, koliko je na vlasti, 12 puta proglašen za počasnog građanina nekog grada ili opštine u Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Vučić 12 puta proglašen za počasnog građanina grada ili opštine
Foto: 021.rs
Kako piše "Danas", pre nekoliko dana je Vučić proglašen počasnim građaninom Valjeva. To je peti put ove godine. Ovo je ujedno treći put u roku od mesec dana da je dobio ovo zvanje u nekom gradu ili opštini.
 
Ovo je došlo na inicijativu koalicije SPS-JS koja u Valjevu čini opoziciju. Pored SPS koji je opozicija u ovom gradu, u Skupštini opštine Valjeva jedina opoziciona grupa koja je bila protiv ovakvog imenovanja Vučića jeste Lokalni front Valjevo.
 
Ljubomir Radović iz Lokalnog fronta kaže za "Danas" da su u ovom konkretnom slučaju predstavnici "lažne opozicije" zataškali glas one prave, ali ističe da su očigledne namere svih onih koji predlažu da predsednik dobije počasne titule, ne samo u Valjevu, već i u svim drugim opštinama i gradovima.
 
"Podanička vlast u svakoj lokalnoj samoupravi se utrkuje na koji način će da prikupi političke poene u toj partijskoj hijerarhiji. Poenta je utrkivanje ko će više da se dodvori. Smešno je i pričati o tome jer SNS radi isto što su radile i Miloševićeve ulicize devedesetih godina. Tadašnja vlast je istu grešku pravila sa proglašavanjem Miloševića za počasnog građanina, pa su se posle poništavale te odluke", podsetio je Radović.
 
Vučić je dobio povelju počasnog građanina opštine Zvečan na Kosovu i Metohiji, a 28. juna proglašen je počasnim građaninom Smederevske Palanke. Tri meseca pre toga Vučić je u jednom danu postao počasni građanin Šapca i Banjaluke.
 
List "Danas" dalje piše da je početkom 2020. godine Vučić dobio Povelju počasnog građanina Mrkonjić Grada u Republici Srpskoj, a pre dve godine, u julu 2019. postao je i počasni građanin opštine Drvar u BiH. Pre toga poneo je ovu titulu i u Sokolcu.
 
U međuvremenu, predsednik Srbije je odlikovan ovim zvanjem i u Aleksandrovcu. Pre toga, Vučiću je dodeljeno zvanje počasnog građanina i u opštini Vladimirci, u Svrljigu, a još 2013. godine i u Leskovcu.
  • Mile rent-a mozak

    02.08.2021 11:34
    Totalno su me razočarale mesne zajednice!
  • Lepi Brka

    02.08.2021 10:50
    Jedino proglašenje koje je bitno biće ono: kriv.
  • Lacika

    02.08.2021 10:17
    Prvi bolesnik Srbije
    Shizofrenija (ili šizofrenija) je duševna bolest koja oboleloj osobi onemogućava razlikovanje stvarnih (realnih) od nestvarnih (nerealnih) doživljaja ili iskustava, ometa logičko razmišIjanje, normalne osećajne doživIjaje prema drugim osobama, te narušava njeno društveno funkcionisanje. Kod shizofrenih poremećaja dolazi do promene određenih funkcija mozga. Posledica toga su promene mišljenja, zapažanja i afektiviteta, u globalu, promene psihe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.