Mali: 20.000 dinara penzionerima nema veze sa izborima, državi ide dobro

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će pomoć penzionerima od po 20.000 dinara biti iz realnih izvora i da nije reč o predizbornom novcu.
Mali: 20.000 dinara penzionerima nema veze sa izborima, državi ide dobro
Foto: 021.rs
Mali je za TV Pink rekao da je ta pomoć dokaz kontinuiteta podrške države najugroženijima.
 
Ministar je rekao da je suficit budžeta u junu i julu ukupno 60 milijardi dinara, da je planiran minus od 198 milijardi dinara, a sada je 38,5 milijardi.
 
"Deficit je 1,3 milijarde evra manji nego što smo očekivali", rekao je on i dodao da je Srbija za pola godine ostvarila rast od 7,5 posto BDP-a.
 
Mali je ocenio da su primedbe da se pomoć daje uoči izbora besmislene i naveo više pomoći koje su do sada bile u vreme kada izbora nije bilo.
 
On je objasnio da su penzioneri razumeli državu u vreme finansijske konsolidacije posle 2014. godine i da je ta konsolidacija bila ključna za oporavak i rast Srbije.
 
Mali je ocenio da državi ide dobro i da zato pomaže.
  • Rade

    09.08.2021 09:37
    Nekad se uzimalo penzionerima sad se koliko toliko vraca , nedovoljno ali ipak vraca. Ne razumem zasto je to lose
  • GRADINJAR

    09.08.2021 08:43
    PIŠANJE
    Oni nas pišaju i kažu , PADA KIŠA !
  • pera nevera

    03.08.2021 16:32
    cene
    Zato je litar dizela već danas 174 dinara za litar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.