Vulin: FBI nema veze sa razbijanjem klana Veljka Belivuka

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je hapšenje kriminalne grupe Belivuka isključivo rezultat rada srpskih organa, MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, a ne FBI.
Vulin: FBI nema veze sa razbijanjem klana Veljka Belivuka
Foto: 021.rs
Vulin je čestitao svim pripadnicima beogradske policije na tome što su učestvovali u razbijanju klana Belivuk-Miljković.
 
"Čestitam srpskim pripadnicima policije koji su razbili klan Belivuk-Miljković. FBI nije učestvovao u razbijanju ove bande i neću dozvoliti da se rad srpske policije potcenjuje", naglasio je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
To je danas rekao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je potvrdio da se pre dva dana čuo sa nekadašnjim ministrom unuturašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.
 
"Čuo sam se sa Stefanovićem i pitao kakvu ulogu je imao FBI u slučaju Belivuk. Rekao je da nije imao nikakve veze sa slučajem Belivuk, već je bila uopštena saradnja", kazao je Vučić.
 
Kako je pojasnio, akciju hapšenja i prikupljanja dokaza sproveli su MUP i BIA.
 
"Prve fotografije su bile naše fotogrtafije, a kasnije smo imali pomoć stranih sestrinskih evropskih službi", rekao je on.
 
Podsetimo da je MUP nedavno saopštio da "ne raspolaže saznanjima" o saradnji sa FBI u otkrivanju grupe Veljka Belivuka.
 
MUP je saopštenju tada naveo da "ne raspolaže saznanjima, niti da u evidencijama MUP-a postoji i jedan podatak ili dokument koji bi bio potvrda saradnje ili bilo kakve razmene operativnih informacija sa FBI u cilju kriminalističke obrade i procesuiranja optuženih organizatora kriminalne grupe Belivuk-Miljković".
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema ni jedan podatak da se vodila bilo kakva istraga u saradnji sa FBI koja je za cilj imala razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković", stoji u saopštenju.
 
MUP je tako odgovorio na pitanje Tanjuga da li u papirima MUP-a postoji bilo kakav podatak o tome da je FBI u saradnji sa MUP-om vodio zajedničku istragu oko organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.
 
Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je pre toga da su informacije koje je FBI podelio sa evropskim i srpskim službama značajno pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe.
 
"Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka započela je u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova i očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju. Baš zato, pošto i naše i strane službe znaju ko su ljudi koji su koristili Skaj aplikaciju i komunicirali sa kriminalnim grupama, imamo najčvršći dokaz da nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju sa kriminalcima", naveo je Stefanović.
  • Kako javlja Ef Bi Aj

    03.08.2021 16:56
    preko telefona Skaj
    Vučiću se bliži kraj.

  • Manojla

    03.08.2021 16:42
    Uniforma
    Kako moze civilno lice koje nije zavrsilo policijsku ni vojnu obuku moze da dobije policijsku znacku ili uniformu? Gde mogu da se prijavim, placam posteno.
  • Drasko

    03.08.2021 14:30
    @pera
    Od kada smo evopska Severna Koreja, sa vodjom spasiteljem i njegovim uniformisanim slugama-klovnovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija