Slovenac kažnjen kod Čačka zbog prekoračenja brzine za jedan kilometar

Saobraćajna policija kod Čačka kaznila je vozača automobila sa slovenačkim tablicama zbog prekoračenja brzine od jedan kilometar na sat, piše Danas.
Slovenac kažnjen kod Čačka zbog prekoračenja brzine za jedan kilometar
Foto: Pixabay
Kažnjeni vozač Mihailo Gostiljac, koji se obratio redakciji Danasa, kaže da je policija prvo pokušala da mu naplati kaznu za prebrzu vožnju na mestu gde je dozviljeno 80 kilometara na čas, navodno lažno tvrdeći da je ograničenje 60.
 
Kako vozač nije odustajao, uz pretnje da će obavestiti Konzulat Slovenije, policajac je pristao da sa vozačem pođe i lično mu pokaže gde stoji znak sa ograničenjem od 60 kilometara na čas, piše Danas.
 
Kako takvog znaka nije bilo, policijac je prepravio zapisnik, pa tako prekoračenje brzine nije više bilo 20 kilometara na čas nego samo jedan.
 
Vozač je na kraju, uprkos negodovanju, platio kaznu. 
  • Fubar

    05.08.2021 06:38
    @Drum
    "I ima tu još jedna stvar, naša ograničenja su zastarela, na nivou su auta iz 70ih godina, današnja auta imaju daleko bolje vozne karakteristike, kočnice takođe."
    To je istina ali isto tako ima i puno vise ucesnika u saobracaju. Trend u svetu je smanjenje dopustene brzine, najvise zbog zagadjenja. Ja sam pre godinu dana dobio novu mapu za navigaciju, jedna od izmena je i smanjenje sa 90 na 80 na otvorenoj cesti u spaniji.
  • Banderaš

    04.08.2021 22:59
    Korupcija/neznanje
    Bio bi presrećan da vidim kontrolu brzine u zoni 30km/h,u zoni škole,pešačkih prelaza i tu se mora strogo kažnjavati,bez tolerancije niti +1km/h,jer vožnja na otvorenom putu ili auto putu ima potpuno drugačije kriterijume nego vožnja u naselju gde su pešaci,deca,stare osobe,biciklisti ugrožena kategorija. Ali prvo treba neko da uzme radar i zavede red u ovom divljanju.
  • Ndurpa

    04.08.2021 22:52
    Sabracajna policija postoji da otme koji dinar a ne da se bavi redom u saobracaju, mito im je srednje ime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija