"Zavetnici" prekinuli promociju knjige Svetislava Basare

Predstavljanje knjige "Kontraendorfin" Svetislava Basare sprečili su u petak, upadom na književno veče u Aranđelovcu, predstavnici pokreta "Zavetnici".
Prvi put se na smotri "Mermer i zvuci", koja se održava 56. put, desilo da je jedan program prekinut.
 
Predsednik aranđelovačkih "Zavetnika" Zoran Zečević, kako javlja stvarnost.rs, izašao je na pozornicu u parku Bukovičke banje i, uz podršku 15-tak članova i pristalica, onemogućio da počne predstavljanje knjige ovenčane NIN-ovom nagradom.
 
Napravivši scenu, Zečević je zahtevao od direktorke smotre "Mermer i zvuci" Katarine Perović i domaćina večeri Vesne Proković da se pročita 16. stranica iz romana "Kontraendorfin", jer tu Basara, kako oni tvrde, "pogrdno piše o Desanki Maksimović".
 
Čelnici smotre pokušavali su onima koji su upali na književno veče da objasne kako nije u pitanju politički skup, zamolivši ih da se smire i saslušaju šta pisac ima da kaže, ali to nije pomoglo. Kao ni negodovanje posetilaca književne večeri. Basara je zatim napustio scenu u parku Bukovičke banje, prenosi nova.rs.
 
Screenshot (Fejsbuk/Zavetnici)
 
Predstavnici smotre "Mermer i zvuci" pozvali su policiju, koja je došla kada su se gotovo svi razišli i sačinila zapisnik o incidentu.
 
"Zavetnici" su svoj čin "pravdali" na društvenim mrežama time da "nisu hteli da dozvole da iko blati Andrića i Desanku Maksimović".
  • srs

    08.08.2021 09:51
    sns
    Zavetnici, frakcija SNS, protiv Basare, udarne pesnice SNS.
    Nešto se čudno dešava.
    Dače bog da je ovo početak kraja SNS.
  • Mentol

    08.08.2021 07:51
    Molim da se ne izjednačavaju Levijatan i Zavetnici. Opšte je poznato da se Levijatan bavi zaštitom pasa, dok su Zavetnici pokret koji se, kao frakcija, bivše Koštuničine stranke bavi mačićima.
  • Душан

    08.08.2021 03:04
    Скретање пажње
    Једни другима праве рекламу, не палите се (бар не ви који нисте у странкама и којима то није обавеза).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.