Tiodorović: Postoje uslovi za pooštravanje mera

Broj novozaraženih koronom dostigao je 921, približavamo se cifri od 1.000 koju su mnogi epidemilozi najavili kao granicu posle koje se mere pooštravaju.
Tiodorović: Postoje uslovi za pooštravanje mera
Foto: Pixabay
Treba reći otvoreno, postoje uslovi za pooštravanje mera, kaže za Nova.rs epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.
 
"Mere će se pooštravati i povećavati sa povećanjem broja pozitivnih ljudi", kaže Tiodorović.
 
Prema njegovim rečima, Krizni štab još uvek nije zakazan, ali se poziv očekuje svakog trenutka. On poručuje da lokalno već treba da se reaguje i ne treba čekati Krizni štab.
 
On je još ranije za novu.rs naveo da bi pooštravanje mera moglo da znači skraćivanje radnog vremena kafića, zatvaranje noćnih klubova i ograničavanja broja okupljenih na javnim skupovima. Kaže da ostaje pri tome.
 
"U Crnoj Gori su još pre 15 dana zbog korone i povećanja broja pozitivnih zatvorili noćne klubove i skratili radno vreme ugostiteljskih objekata. Oni zavise od turizma mnogo više nego mi, a to su morali da urade. Moramo biti objektivni i svesni realne situacije", poručuje Tiodorović.
 
On upozorava da nas povećanje broja zaraženih tek očekuje.
 
"Ljudi se tek vraćaju sa odmora, a neki i tek odlaze na more. Sasvim je očekivano da raste broj zaraženih. Možemo očekivati samo nova povećanja. Počele su i svadbe uveliko, a na svadbe dolaze i oni iz inostranstva. Da, oni uđu sa negativnim PCR testom, ali i oni se zaražavaju i prenose. Treba očekivati samo povećanje broja obolelih, ništa drugo", objašnjava Tiodorović sve potencijalne izvore širenja zaraze.
 
On nagoveštava da nema mesta za podizanje panike, ali ima za ozbiljnost i oprez.
 
"Broj pozitivni se povećava, ali u hospitalizaciji nema toliko drastičnog porasta. To je daleko od onoga što smo imali u najtežem periodu", kaže Tiodorović. 
 
U poslednja 24 sata preminulo je pet osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava 7.151. 
 
Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus testirano je 11.229 osoba, od kojih je 921 bila pozitivna, prenosi RTS. Na respiratorima je 20 pacijenata.
  • uopšte nije

    12.08.2021 16:15
    problem
    u radnom vremenu ugostiteljskih objekata nego o uvođenju kovid propusnica i uvođenju obavezne vakcinacije. Čisto da se više ne zezamo.
  • Marko.

    12.08.2021 13:24
    Velika Britanija ima 67 miliona stanovnika a mi imamo 6miliona.
  • Petar

    12.08.2021 11:59
    @ajTi
    11.08.2021 • 19:19
    mere
    "... i zašto Exit nije napravio problem?"


    A to si saznao kako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.