Zorana Mihajlović o izjavi ministra Dmitrovića: Neprimereno je kriviti žene za pad nataliteta

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je da nije primereno kriviti žene za pad nataliteta.
Zorana Mihajlović o izjavi ministra Dmitrovića: Neprimereno je kriviti žene za pad nataliteta
Foto: 021.rs
"Jednaki uslovi znače i da očevi mogu da koriste roditeljsko odsustvo za čuvanje dece, jednake plate za isti rad, mogućnost napredovanja u poslu i podelu kućnih poslova", navodi Mihajlović.
 
Kako navodi, kriviti žene za pitanje nataliteta je neprimereno. 
 
"Podizanje stope nataliteta je proces u kojem moramo svi da učestvujemo. Društvo u kojem su žene obrazovane i emancipovane nije uzrok niskog nataliteta", navodi Mihajlović u pisanoj izjavi, prenosi Beta.
 
Ona je rekla da pitanje nataliteta nije jednokratna priča i ocenila da je Srbija donela dobre zakone i strategije i da se uz njihovu „efikasnu primenu položaj žena u društvu unapređuje”.
  • Sss

    16.08.2021 20:56
    Ponizavanje
    Ma zene vam trpe nasilje u Srbiji ,sta im rade sudske institucije omalazavaju ih kazu nisu dokazale da im nije povredjena licnost i cast.Ponizavaju se majke i bake i njihova deca.
  • Dušan

    12.08.2021 18:57
    Zamena teza
    Da li će iko da pomene da natalitet pada isključivo zbog političara (bilo kojih) jer iz Srbije svi beže glavom bez obzira!
  • pajo patak

    12.08.2021 13:31
    @Svetlana
    RODNA RAVNOPRAVNOST- a muskarcima koji su sluzili JNA priznati isto u penzijski staz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.