Raspisan konkurs za kupovinu minibuseva za sela

Ministarstvo za brigu o selu objavilo je da je raspisan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije.
Raspisan konkurs za kupovinu minibuseva za sela
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Konkurs je otvoren do 3. septembra ove godine.
 
"U selima Srbije danas je pitanje kako stići iz jednog u drugo selo, kako stići do prvog grada - u školu, kod lekara, do opštinskog ili poštanskog šaltera. Potrebe su realne i svakodnevne, a razdaljine male, ali naizgled nepremostive. Ovo je prvi korak da približimo stanovnicima sela ono što je na dohvat ruke u većim mestima, a što su potrebe svih nas", izjavio je ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić povodom raspisivanja konkursa.
 
Podseća se da program predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište.
 
Podnosilac prijave na javni konkurs mogu biti lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos sredstava za ove namene po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.
 
Za ovaj program u budžetu Srbije opredeljeno je 120 miliona dinara.
 
Istaknuto je da se njegovom realizacijom rešavaju osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.
  • Sabahudin

    13.08.2021 18:11
    Omerović
    A Miško će da vozi pola kilometra u rikverc...
  • Pera pisar

    12.08.2021 21:04
    Idu izbori
    Svaki glas će trebati
  • Ju

    12.08.2021 13:59
    Ju
    Pa ni u Novom Sadu nema dovoljan broj vozaca autobusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija