Pet porodica iz urušene zgrade na Vračaru dobilo ključeve privremenih stanova

Pet porodica, koje su stanovale u zgradi u Vidovdanskoj ulici u beogradskoj opštini Vračar koja se urušila sredinom jula, dobilo je danas ključeve privremenih stanova od Grada Beograda.
Kako je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, oni će se useliti u sredu, a stanove će moći da koriste dve godine, odnosno dok im grad ne izgradi novu zgradu koja će se nalaziti na mestu urušene.
 
Vesić je rekao da će privremene stanove moći da koristi pet porodica od ukupno sedam iz te zgrade - one koje nisu mogle da obezbede drugi smeštaj, dok će i druge dve porodice svakako dobiti nove stanove kada zgrada bude izgrađena.
 
"Tražili smo da se uvede odgovornost onih koji vrše nadzor, ne samo kompanija, već i privatnih lica, jer i oni treba da odgovaraju za ono što su uradili. Ovo što se desilo, neko je to potpisao, neko je to dozvolio i taj neko mora da snosi odgovornost", istakao je Vesić.
 
Upravnik urušene zgrade Novica Stanimirović zahvalio se u ime stanara gradu na "sasvim pristojnim, vrlo lepim stanovima" u kojima će živeti u narednom periodu i dodao da se nada da će druge institucije "u skladu sa zakonom 'nagraditi' i investitore".
 
"Ja lično, i moje komšije, očekujemo da će druge institucije sistema takve fine ljude, fino, u skladu sa zakonom nagraditi", rekao je Stanimirović.
  • Xxxx

    14.08.2021 19:01
    ?
    Zasto grad treba da im izgradi zgradu? A investitor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija