Revizor: Nuklearnim objektima šest godina upravlja isti direktor u v.d. statusu

Nuklearnim objektima Srbije upravlja osoba koja duže od šest godina ima status vršioca dužnosti direktora, saopštila je danas Državna revizorska institucija.
Revizor: Nuklearnim objektima šest godina upravlja isti direktor u v.d. statusu
Foto: Pixabay
Navode i da je mandat istekao predsedniku i četvorici članova Nadzornog odbora, ali oni i dalje obavljaju tu dužnost.
 
U izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja Nuklearnih objekata Srbije iz Vinče, revizori su utvrdili nepravilnosti kod tri javne nabavke procenjene vrednosti 4,55 miliona dinara, kao i da su nabavljana dobra i radovi bez sprovedenog postupka u iznosu od 919.000 dinara, a da nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama.
 
Takođe su utvrdili da su za usluge mobilne telefonije u 2019. godini i usluge obezbeđenja objekata u 2020. godini platili 567.000 dinara više od ugovorene vrednosti.
 
"Nuklearni objekti Srbije su u 2020. godini za 224 zaposlena isplatili deo zarade po osnovu radnog učinka u iznosu od 2,09 miliona dinara bez postojanja opšteg akta kojim se uređuju elementi za obračun i isplatu osnovne zarade i zarade po osnovu radnog učinka", ukazali su revizori.
 
Tom javnom preduzeću dali su 11 preporuka za ispravke nepravilnosti u poslovanju, uz obavezu da u roku od 90 dana dostavi izveštaj o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama.
 
Na čelu Nuklearnih objekata u statusu v.d. direktora je Dalibor Arbutina.
  • Mile rent-a mozak

    14.08.2021 11:31
    Sve čestitke A. V. direktoru Nuklearnih objekata Srbije i njegovim zaposlenim - oni znaju zašto žive. Takođe, pozdravljam A. V. direktore Skloništa Srbije, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Agencija za kontrolu leta, Agencija za sve i svašta... kao i, umalo da zaboravim, stručnjake iz Ministarstva Privredne komore i našeg najomiljenijeg mezimčeta, za pranje para Turizma i tekomunikacija koji su premijer liga. Za sve njih ako može, pesma Život je maskenbal. Ja plaćam.
  • Dragan

    14.08.2021 07:57
    Ah
    A šta je "Naša Maja" u tom sektoru ?I šta imamo od nuklearnih stvari-atomsku od JNA ?Uklonili smo i radioaktivne gromobrana. A to što dimile iz iste Vinče nije radioaktivno ?
  • Lala

    14.08.2021 07:55
    Nabrojte objekte
    224 zaposlena u nuklearnim objektima?!
    Pa mi postadosmo nuklearna sila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija