FOTO: Na Gradini zaplenjen zlatan nakit vredan 23.000 evra

Carinici su, u saradnji sa policijom u petak, 13. avgusta na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo 23.000 evra.
Nakit je otkriven na ulazu u Srbiju, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil "Opel Vivaro" nemačkih registarskih oznaka kojim je sedam putnika putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj.  Vozilom je upravljao 38-godišnji bugarski državljanin, čija je supruga bila među putnicima. 
 
Nakon što su na pitanje službenika svi odgovorili da nemaju ništa da prijave, usledila je detaljna kontrola. 
 
Potom je u torbi koja se nalazila iza vozačevog sedišta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, među ličnim stvarima otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u više plastičnih kesica. 
 
 
Najviše je bilo prstenja - 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, pet pari minđuša, dva priveska za kosu, pet ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veštačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teška čak 266 grama. 
 
Nakon otkrivanja neprijavljenog zlatnog nakita, vozačeva supruga je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, što svakako ne može biti razlog za neprijavu. Dragocenosti su vrsta prenosivih sredstava plaćanja, te se kao takvi, jednako kao i novac u gotovini, moraju prijaviti pri prelasku granice.
 
"Neprijavljivanje većih količina nakita i drugih dragocenosti, povlači sa sobom rizik da vam on bude privremeno ili trajno oduzet. Istovremeno, kao što se to dogodilo u ovom slučaju, rizikujete da vam i automobil bude zadržan, ukoliko vrednost otkrivenih dragocenosti prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome su krijumčarene", navode u Upravi carina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.