Vatrogasci: Taktika gašenja požara u Srbiji drugačija nego u evropskim zemljama

Komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograda Miloš Majstorović izjavio je da je taktika gašenja požara u Srbiji drugačija nego u evropskim zemljama.
Kako kaže, ovde se "požar pregazi" odnosno "mora se ući" u svaki požar da bi se ugasio svaki njegov deo, dok je u evropskim zemljama standard da se požar "gasi spolja".
 
Vođa vatrogasno-spasilačke ekipe Ivan Erić, koji je učestvovao u gašenju požara na ostrvu Evija u Grčkoj, rekao je da se požrtvovanost srpskih vatrogasaca i taktika "pregaziti požar" pokazala i na tom slučaju.
 
"Nije bilo lako, pogotovo prva tri dana, zatekao nas je veliki požar. Negde 100 kilometara od Evije video se veliki gust dim. Kako smo se približavali bilo je sve strašnije, a kroz gust dim pojavljivao se i pepeo koji je pokazivao šta nas očekuje", rekao je Erić.
 
Prema njegovim rečima, to je za vatrogasce iz Srbije bilo sasvim drugačije iskustvo jer su direktno bili ugroženi stanovništvo i imovina.
 
Kaže i da se gašenje požara na Eviji ne može da uporedi ni sa jednim gašenjem požara u Srbiji.
  • CER

    19.08.2021 23:23
    A gde smo to mi?
    Da li mi to pripadamo Aziji kad po vama nismo u "evropi"?
  • Djuri

    16.08.2021 23:23
    Hrabrost
    Kakvi maliciozni kometari,Pa ovi ljudi su hrabri,ne glupi pre svega znaju o pozarima mnogo vise od nas, ,,politicara,,trenera,i ,,clanova kriznog staba,,ovde iz komentara.
    Pozdrav za vatrogasce,divite se hrabrosti i ljudskim vrlinama.
  • Bolo

    16.08.2021 19:14
    Taktika ima raznih
    Odlična taktika, bez obzira na mogući broj nastradalih. No, u redu je, život u Srbiji nije skup.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.