Zbog malverzacija sa računima za gorivo u Kraljevu uhapšene tri osobe

Tri osobe uhapšene su u Kraljevu zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica.
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, saradnjom policije sa posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšeni su N. M. (42), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. P. (35) i S. Č. (32) zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica.
 
Kako se sumnja, N.M. odgovorno lice preduzetničke radnje iz Kraljeva, D.P. radnik benzinske stanice u Štulcu i S.Č. zaposlen na benzinskoj stanici u Trsteniku, su u periodu od 2019. do kraja 2020. godine, prikupljali fiskalne račune za natočeno gorivo potrošača i sačinjavali fiktivne gotovinske račune na ime preduzetničke radnje.
 
U ove račune su unosili neistinite podatke o točenom gorivu i predavali ih zaposlenima u preduzetničkoj radnji uz naknadu od tri posto od vrednosti ukupno dostavljenih računa.
 
Sumnja se i da je N. M. sačinjavao fiktivne naloge za službena putovanja zaposlenih i na taj način lažno prikazao troškove preduzeća. Takođe, tereti se da je na ime pozajmice fizičkog lica prema preduzetničkoj radnji podizao novac sa računa preduzeća koji je neosnovano držao i koristio i to u iznosu od 11.297.131 dinara, iako je znao da taj novac potiče od kriminalne delatnosti.
 
N. M. je, kako se sumnja, ovaj novac koristio za kupovinu motornih vozila i za lične potrebe.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.
  • Anka

    17.08.2021 17:27
    Na zapadu ništa novo
    Mora da su se nekom zamerili ili nisu hteli da plate reket jer to je praksa unazad nekoliko godina skoro u svim privatnim firmama a i u državnim firmama posebno u JP to je najnormalnija stvar, živela Srbija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija