Osuđen na 11 meseci kućnog zatvora zbog pretnji Vučiću preko Tvitera

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 11 meseci kućnog zatvora Beograđanina Dragana Miloševa, zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretnjama na Tviteru.
Osuđen na 11 meseci kućnog zatvora zbog pretnji Vučiću preko Tvitera
Foto: Pixabay
Izrečena mu je i novčana kazna od 10.000 dinara, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta namenjenih i upotrebljenih za izvršenje krivičnog dela i to mobilnog telefona sa SIM karticom i dva puščana metka, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.
 
Ovom presudom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine.
 
Milošev je, kako se navodi u presudi, proglašen krivim jer je 6. maja 2020. godine u Beogradu ugrozio sigurnost predsednika Republike u vezi sa poslovima koje obavlja, pretnjama da će napasti njegov život i telo, tako što je na Tviteru postavio više objava i komentara preteće sadržine upućenih Vučiću.
 
Za ovo krivično delo izrečena mu je kazna od šest meseci kućnog zatvora.
 
Ista kazna mu je izrečena zbog neovlašćenog držanja dva puščana metka sa projektilom pune košuljice, pronađenih prilikom pretresa stana i drugih prostorija, pa mu je za jedinstvenu kaznu utvrđeno 11 meseci zatvora.
  • Jaroslav

    18.08.2021 16:19
    Žalosno je to što neko dobije istu kaznu za pretnju PreCedniku i za ubistvo pešaka (Mitrovićev sin). Po meni svaka pretnja treba da se sankcioniše, ali onda bi i ubistvo trebalo da se kazni u skladu sa težinom dela pogotovo kada neko pobegne sa mesta nesreće.....
  • Tja

    18.08.2021 14:25
    Ako se dobro sećam rekli su kako ih ne interesuje Tviter. Ali psihopatu uvek interesuje da se nahrani tuđim strahom, s...m mu se u čarapu. Taj bolesnik nikad neće zavredeti ičije poštovanje i tu ni Tviter ni pritvor ne pomažu.
  • Ivan

    18.08.2021 14:08
    .
    Molim ako ima prisutnih advokata komentatora, da napišu član u zakonu koji zabranjuje pretnje preko društvenih mreža i odredbu kažnjavanja po istom. Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.