Milivojević: Tviter zapravo dao vetar u leđa Vučiću

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je danas da je društvena mreža Tviter pogrešnom formulacijom označila medije koji sarađuju s Vladom Srbije.
Milivojević je agenciji Beta kazao da nije problem sarađivati s Vladom Srbije, ali je problem kada Vlada kontroliše i usmerava uređivačku politiku medija, kao što je to slučaj u Srbiji.
 
"Tviter je, isticanjem da su pojedine redakcije bliske Vladi Srbije, samo dao vetar u leđa Aleksandru Vučiću da još intenzivnije kontroliše izveštavanje medija. Tviter, nažalost, nije naglasio da se radi o medijima koji su zapravo pod apsolutnom kontrolom Vlade Srbije", rekao je Milivojević.
 
Prema njegovim rečima, suština je u tome da li svetski moćnici žele da vide ono što bi trebalo da vide kada je u pitanju gušenje slobode medija u Srbiji.
 
"Za medijske slobode u Srbiji bi bilo značajnije kada bi evroparlamentarci u dijalogu vlasti i opozicije ukazali na posledice gušenja medijskih sloboda. Evroparlamentarci bi trebalo da stave do znanja vlastima da ne može biti demokratskih izbora dok se mediji ne oslobode pritiska vlasti i dok vlast ne prestane da koristi medije isključivo u propagandne svrhe", naglasio je politikolog.
 
Komentarišući pisanje Vašington posta, koji je predsednika Vučića nazvao diktatorom, Milivojević je kazao da je u pitanju vid pritiska zbog Kosova i Metohije.
 
"Amerika i Evropska unija već godinama žmure na oba oka kada je u pitanju gušenje građanskih, ljudskih i medijskih sloboda u Srbiji. Oni na taj način čine uslugu Vučiću, očekujući od njega da bude kooperativan i da potpiše pravno-obavezujući sporazum između Srbije i Kosova", ocenio je on.
 
Milivojević je istakao da će se negativna kampanja u svetskim medijima protiv Vučića zaustaviti već na jesen, ako predsednik Srbije nastavi sa davanjem ustupaka kosovskoj strani kao što je to radio u prethodnom periodu.
  • Jovan

    19.08.2021 15:10
    SVE SAMI STRUČNJACI
    Mole se razni politikolozi da prvo pročitaju šta Twitter definiše ovim oznakama pre nego što krenu svašta da pričaju.

    A evo šta kaže Twitter (NEĆETE VEROVATI/s):
    How do we define state-affiliated media accounts for these new labels?

    State-affiliated media is defined as outlets where the state exercises control over editorial content through financial resources, direct or indirect political pressures, and/or control over production and distribution. Unlike independent media, state-affiliated media frequently use their news coverage as a means to advance a political agenda.
    We believe that people have the right to know when a media account is affiliated directly or indirectly with a state actor. State-financed media organizations with editorial independence, like the BBC in the UK or NPR in the US for example, will not be labeled. As part of the development of this process, we consulted with a number of expert groups, including members of the Digital and Human Rights Advisory group in Twitter’s Trust & Safety Council.
  • IQ kišne gliste

    19.08.2021 13:49
    Pa neka potpiše više, dokle već čeka da ispuni obećano, pa da sjaši sa nas? Ali on namerno tegli situaciju jer zna da će njega otpisati i svetski moćnici i krezubi glasači čim potpiše, mada sudeći po "inteligenciji" naših ljudi, on će ih lako obrlatiti da je to učinio za naše dobro i da su i za to, krivi "prethodni".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija