Kisić Tepavčević: Sve kombinacije vakcina za treću dozu su bezbedne

Prema istraživanjima, sve kombinacije su bezbedne kad se govori o trećoj dozi, kaže ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.
Kisić Tepavčević: Sve kombinacije vakcina za treću dozu su bezbedne
Foto: 021.rs
Njen je lični izbor, dodaje, treća doza od istog proizvođača.
 
Kako je navela, treću dozu će primiti danas ili sutra, pošto je pre nekoliko dana dobila SMS obaveštenje da je prošlo pola godine od vakcinacije.
 
Posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta čiji je član, ministarka je podsetila da se samo u slučaju Sputnjik vakcine pravi izuzetak, te da u trećoj dozi treba primiti prvu komponentu te vakcine. Osim što su sve kombinacije bezbedne, ministarka napominje da su u Srbiji i dostupne sve vakcine.
 
Treća doza, kako kaže, potrebna je da bismo tako stimulisali i ojačali imuni sistem, što su potvrdila i istraživanja.
 
Ona je ponovila da se korona može pobediti samo zajedničkim uspehom, odnosno što većim obuhvatom vakcinacije do sada nevakcinisanih građana.
 
"Ukoliko se obuhvat vakcinacije značajno ne poveća, možemo očekivati veći broj obolelih", dodala je ona.
  • Iznogud

    26.08.2021 08:13
    Gradjanin X
    A zašto joj ne bi verovali...i koji je to razlog ? Možda vračare bolje znaju...Srbija je tu pri vrhu zemalja ( u Evropi ) što se tiče crne magije i bacanja čini...
  • ?!

    21.08.2021 14:56
    Mama i ja juce dobismo buster dozu fajzera posle dva sinofarma. Zacudo bas nikakve nuspojave nemamo, osim sto mene blago zateze na mestu uboda. Rukovodimo se primerom dr. Zorana Radovanivica, coveka sa znanjem i kredibilitetom kome najvise verujemo. Ako se secate, on je pre par dana uradio upravo isto to. Tako da ne budite na kraj srca ljudi, niko vas ninasta ne primorava, ko zeli da dobije tu trecu dozu ne brinite, bice sve ok. Uzdravlje svima.
  • Sladja

    21.08.2021 14:20
    Ona ne zna za tečni kiseonik, a zna za vakcine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija