Srbija Angoli poklanja 50.000 ruskih vakcina

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i ministarka zdravlja Angole Silvija Lutukuta potpisali su u Luandi ugovor o donaciji Srbije toj afričkoj zemlji koja se sastoji od 50.000 vakcina.
Srbija Angoli poklanja 50.000 ruskih vakcina
Foto: 021.rs
U pitanju je 50.000 vakcina Sputnjik V protiv virusa korona.
 
U Angoli je do sada dato oko 1,7 miliona doza vakcina protiv virusa korona što je, kada se uzme u obzir da je za potpunu zaštitu potrebno dve doze, dovoljno za 2,7 odsto stanovništva te zemlje.
 
Od početka pandemije do sada je u Angoli zabeleženo oko 45.000 pozitivnih na virus korona, a od posledica kovid-19, preminulo je 1.100 osoba.
 
Ministarka Lutukuta, nakon potpisivanja ugovora o donaciji vakcina, zahvalila se Srbiji što pomaže Angoli u borbi protiv epidemije virusa korona.
 
"Znamo da vakcine spasavaju živote i zahvalni smo na ovoj donaciji", kazala je Lutukuta, ističući da je ova donacija od velikog značaja za Angolu.
 
Lutukuta je rekla i da donacija vakcina nije samo pomoć u borbi protiv virusa korone, već je i ekonomski značajan doprinos Angoli.
  • R.M.

    22.08.2021 08:26
    ima se, može se
    Šiiiiroookooo! Ovaj darodavac u jeleku i sa šajkačom deli i šakom i šajkačom po Africi! Ne primetih da se ijedna država u svetu toliko razmeće "donacijama" vakcina kao ovaj jad od Srbije...Eto, sad mi žao što sam primila obe doze kineske, treću neću primiti, odreći ću se u korist Burundija, Nigera...ako će ovaj vrsni diplomata stići tamo sa darovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija