Srbija razmatra otvaranje ambasade u Vijetnamu i donaciju vakcina

Srbija razmatra da u narednom periodu ponovo otvori ambasadu u Vijetnamu, koja je zatvorena 2001. godine iz ekonomskih razloga.
Srbija razmatra otvaranje ambasade u Vijetnamu i donaciju vakcina
Foto: Pixabay
To je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao u telefonskom razgovoru sa ministrom inostranih poslova Vijetnama Bui Tan Sonom. 
 
Kako je saopštilo ministarstvo, dvojica zvaničnika dogovorili su održavanje političkih konsultacija u naredna dva meseca i ukazali na potrebu intenziviranja odnosa Srbije i Vijetnama na svim poljima, naročito političkim i ekonomskim koji obiluju neiskorišćenim potencijalima.
 
Šef srpske diplomatije zahvalio je vijetnamskom kolegi na "principijelnoj i aktivnoj podršci Vijetnama teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u svim međunarodnim forumima"
 
U razgovoru je spomenuta i mogućnost da Srbija donira izvesne količine vakcina protiv korona virusa kako bi se olakšala teška epidemiološka situacija u Vijetnamu.
 
Selaković je pozvao vijetnamskog ministra da 11. i 12. oktobra u Beogradu učestvuje u obeležavanju 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.
  • Sabahudin

    28.08.2021 14:05
    Omerović
    Stefanovića ili Zoranu za ambasadora u Vijetnamu!
  • Dusan

    28.08.2021 03:00
    treba
    naravno da treba da imamo konzulat i ambasadu, to iskreno mislim a da Ambasador bude Marko Djuric tu sam vec malo saljiv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.