Mali: Penzionerima po 50 evra stiže 22. septembra

Ministar finansija Siniša Mali rekao je jutros da će država svim penzionerima uplatiti po 50 evra 22. septembra.
Mali: Penzionerima po 50 evra stiže 22. septembra
Foto: 021.rs
Za tu vrstu pomoći nije potrebna prijava građana.
 
On je za Televiziju Prva govorio i o minimalcu koji u Srbiji prima oko 350.000 radnika.
 
"Juče smo imali sastanak sa sindikatima i poslodavcima, a brojke pokazuju da idemo napred. Izašli smo s predlogom da minimalna zarada od januara bude 35.012 dinara. Minimalna zarada raste tri puta brže nego što raste BDP", poručio je Mali, prenosi Blic.
 
Minimalna potrošačka korpa porasla je 10 odsto, dodao je.
 
"Ubrzano nam raste minimalna cena rada i ta pokrivenost potrošačke korpe. Do kraja 2023. godine minimalna potrošačka korpa i minimalna zarada treba da budu izjednačene", najavio je ministar.
  • milicica

    28.08.2021 21:42
    hajd dosta vise
    Pricate vec pola godine dajete pa dajete. Nista i niko meni ne daje vec vracate samo mali deo otetog i za[pamtite prokletog i kako vas nije sramota da kazete da ce za vise od 2 godine minimalac i potrosacka biti isti.
  • Remus

    28.08.2021 17:06
    Covek je toliko dekoncentrisan zbog svojih biznisa da ne ume da procita cifre za koje mu nisu dovoljni prsti a mi raspravljamo o njemu...
  • Dragan

    28.08.2021 16:57
    Ah
    Malo kume !Bez 200 evra ko i Hrvatskoj se ne javljaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.