Brnabić: Za "Moju prvu platu" u drugom krugu 2,2 milijarde dinara, radno iskustvo za 10.000 mladih

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Arilju da su u drugom ciklusu programa "Moja prva plata" izdvojene 2,2 milijarde dinara.
Brnabić: Za "Moju prvu platu" u drugom krugu 2,2 milijarde dinara, radno iskustvo za 10.000 mladih
Foto: 021.rs
Brnabić je rekla da se nada da će u tom ciklusu uspeti da bude obezbeđeno radno iskustvo za 10.000 mladih, preneo je RTS.
 
Ona je rekla da se, u drugom ciklusu, koji je započeo pre sedam dana pozivom kompanijama, očekuju "još bolji" rezultati nego u prvom.
 
Brnabić je tokom posete porodičnoj tekstilnoj kompaniji "Boa" Bogutovo u Arilju, pozvala mlade da se od početka oktobra prijave za taj program.
 
Prema njenim rečima, Vlada je za drugi ciklus dvojili nešto veća sredstva, "2,2 milijarde dinara ukupno".
 
"Povećaćemo one naknade koje dajemo iz budžeta, za mlade sa srednjim obrazovanjem sada će biti 22.000 dinara mesečno finansijska nadoknada, za one sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara", rekla je ona.
 
Ocenila je da "postoji prostor" da kompanije u kojima mladi stiču svoje prvo radno iskustvo da, kako je ocenila "nadopune ovo (nadoknade iz budžeta) finansijski i da povećaju mesečnu nadokandu".
 
Dodala je da je za mlade najvažnije da steknu iskustvo i da veliki broj njih ostane na poslu, te da steknu svoje prvo radno mesto.
 
"Nadamo se da ćemo u drugom ciklusu uspeti da obezbedimo radno iskustvo za 10.000 mladih", rekla je Brnabić.
 
Program "Moja prva plata" namenjen mladima radi sticanja radnog iskustva, koji je u prošlom ciklusu obuhvatio njih 8.400, pokazao je dobre rezultate jer je većina i zasnovala radni odnos.
  • Halion

    28.08.2021 21:42
    Mislim da bukvalno ne postoji jača fora na ovom svetu nego kad se naprednjaci prave da ulažu u mlade, bravo Brnaba, bar nešto da me nasmeje danas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.