U Boru obavezno testiranje dece koja se sa odmora vraćaju u vrtiće

U predškolskoj ustanovi "Bambi" u Boru uvedeno je obavezno antigensko testiranje dece koja su duže odsustvovala, uglavnom zbog godišnjih odmora roditelja.
U Boru obavezno testiranje dece koja se sa odmora vraćaju u vrtiće
Foto: Pixabay
Epidemiološkinja u borskom Domu zdravlja Javorka Stankulić izjavila je za agenciju Beta da je ova mera uvedena iz predostrožnosti, nakon što je utvrđeno da je jedno dete pet dana išlo u vrtić, a da je tek šestog dana testom utvrđeno da je pozitivno na korona virus.
 
"Ovo je neophodno kako bismo sprečili da se infekcija unese u obdaništa u kojima boravi najosetljivija grupa", rekla je ona.
 
Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok", epidemiološka situacija u Boru je "sve lošija".
 
U poslednja 24 sata zabeleženo je 15 novozaraženih, pa je danas na teritoriji tog grada ukupno 141 osoba zaražena korona virusom.
  • Alo

    29.08.2021 21:56
    Takođe
    Proverite im i nivo teških metala u krvi.
  • Jelen

    29.08.2021 19:27
    @Bambi
    Nije rec o rizičnoj grupi, vec o tome da ljudi ostave zarazeno dete u zabaviste, pa potom to dete zarazi vrsnjake, koji zarazu dalje prenose na svoje ukucane, pa i one iz rizicne grupe (bake, deke i roditelje sa potencijalnim hronicnim oboljenjima)

    Nadam se da sam te necemu naucio dete.
  • Bambi

    29.08.2021 15:32
    Ajde dogovorite se koja je to najosetljivija grupa. Nekada su to bili penzioneri, sada su to deca u vrticu. Cirkus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.