SANU: Opasno uvođenje odrednice "Vojvođanin"

Izvršni odbor Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) ocenio je danas da bi uvođenje odrednice "Vojvođanin" u budućem popisu stanovništva bio opasan presedan.
SANU: Opasno uvođenje odrednice "Vojvođanin"
Foto: 021.rs
U saopštenju se navodi da se Izvršni odbor SANU sa čuđenjem upoznao sa idejom o uvođenju odrednice "Vojvođanin" u budućem popisu.
 
"Ne sporeći prava svakog pojedinca da se izjašnjava kako želi, smatramo da bi formalizacija ovog predloga bila opasan presedan, ne samo sa gledišta načelnih i suštinskih razloga, već i po načinu na koji se do ovog predloga došlo", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je SANU spremna da učestvuje u naučno zasnovanim razgovorima, obrazloži stavove svojih članova i sasluša druga mišljenja.
  • MonteDushano

    01.09.2021 10:22
    Limanče, izgleda da ti je mesto u Pirotu ili okolini tamo.
  • @Лиманац

    31.08.2021 15:11
    Dzaba vama pricati, aj da probamo da nacrtamo...nacionalno opredeljenje je OPREDELJENJE, dakle stvar izbora.
    Ako se izjasnim kao Klingonac, ja sam po nacionalnosti Klingonac, bez obzira u koju rubriku me stavili statisticari i sta ti i tebi slicni mislili.
    I sto vise buke dizete i sto vise zabranjanjujete, to ce biti vise onih koji se izjasnjavaju drugacije i distanciraju od vas
  • Kapiten Atalante

    31.08.2021 14:23
    Mire, Mire
    @Mire
    Tužno je koliko ne kapiraš stvari. Za Republikom Šumskom mi zvone tojaši. I treba đedo Bajden da im zavrne muda, kao što će uskoro zavrtati i ovde.
    Vojvodina je domovina moje porodice od 1780. pa nemam razloga da je "ostavljam na miru".
    Ostaj mi zdravo i dobro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija