FOTO, VIDEO: Prosvetari na protestu tražili da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24

Unija sindikata prosvetnih radnika (USPRS) danas je na protestu "Ne odustajemo" u Beogradu zatražila da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24.
FOTO, VIDEO: Prosvetari na protestu tražili da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Na protestu je rečno da je nazvan "Ne odustajemo" jer ne odustaju od pravednih platnih razreda, dostojanstvenog života i zarade, tužbi pokrenutih zbog nebrige države i kvalitetnog obrazovanja za svako dete.
 
Skup ispred Skupštine Srbije počeo je intoniranjem himne, okupljeni su nosili zastave USPRS, kao i jednu zastavu sa likom Svetog Save i transparent "Ne odustajemo".
 
Na protestu su istakli da je onlajn peticiju za smanjenje broja učenika u odeljenjima potpisalo više od 30.000 prosvetnih radnika, a zahtev je upućen poslanicima Skupštine Srbije, premijerki i predsedniku Srbije.
 
 
U pismu koje je USPRS uputila tim institucijama navodi se da su odeljenja glomazna, da u njima izostaje socijalizacija i da opada kvalitet nastave.
 
Predsednica USPRS Jasna Janković pitala je da li danas postoji neko kome nije jasno da je lakše raditi sa 20 do 24 učenika, nego sa 30 do 33 đaka.
 
 
"Dogodio se kovid i sada je valjda svima jasno da smo delili đake jer ih ima previše u odeljenjima", rekla je Janković. 
  • Tata

    01.09.2021 08:25
    Ništa maska, ništa distanca, ništa testiranje, NIŠTA O MALTRETIRANJU DECE?
    Sve je to ok, nije ok broj dece u učionici?
    More mrš, sebični i samoživi stvorovi. Da se manje-lakše radi, da se bolje zaradjuje, da neko drugi radi vaš posao (mame i tate kući uz on lajn)? I tata bi sine, ali mora da tegli na +40 da bi kupio knjige i sveske od preporučenog izdavača (čitaj onog koji daje veći procenat). Sram da vas bude više
  • Singrrrr

    31.08.2021 21:08
    Ebrpski standard je...
    ... 12 -15 ucenika. U razredu naseg starijeg sina u 7.r. ima 28 ucenika... tu svi pedagoski i didakticki princi padaju...
  • Li-man

    31.08.2021 20:47
    Već viđeno...
    Svake godine posle odmora, malo protestuju, a onda na posao.
    To je već postala tradicija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.