Pojedini advokati Belivukove grupe još nisu preuzeli optužnicu

Mesec dana nakon podizanja optužnice protiv 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pojedini advokati optuženih još nisu primili optužnicu jer su koristili godišnje odmore.
Pojedini advokati Belivukove grupe još nisu preuzeli optužnicu
Foto: 021.rs (arhiva)
Kada prime optužnicu, branioci imaju pravo da u roku od osam dana pošalju sudu odgovor na nju, a tek nakon toga sud će moći da razmatra da li će optužnicu potvrditi.
 
Do sada je sudu stiglo 15 odgovora na optužnicu, rekla je portparolka suda Tatjana Tešić.
 
Tanjugu je u odbrani optuženih ranije rečeno da branioci optuženih za ubistva neće uopšte podnositi odgovore na optužnicu jer im nije dostavljena dokumentacija iz Francuske koja se tiče naredbi francuskih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije Skaj, koju je, prema sumnjama srpskog tužilaštva, koristila ova grupa u izvršenju krivičnih dela.
 
Sa servera Skaj, prema rečima tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zaplenjena je komunikacija, audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava za koja se tereti desetak pripadnika ove grupe, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu sudu 30. jula, a nekoliko dana kasnije sud je potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.
 
Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.
 
Od njih 30, trojica nisu u pritoru. Jedan od njih je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. Preostala dvojica su tužilaštvu ispričala na koji je način grupa preprodavala drogu.
 
Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe Principi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.